Hovězí falešná svíčková recept
Recept a falešná svíčková s hovězím masem je jedno z nejklasičtějších jídel české kuchyně. Pochutná si na ní snad úplně k...
Svíčková na smetaně
Když se řekne Svíčková na smetaně, každý na jazyku ucítí tu jemnou a lahodnou chuť kořenové zeleniny, dochucené smetanou....
Svíčková na smetaně s knedlíkem – národní poklad a cenné dědictví
...třeba tady https://www.kucharkaprodceru.cz/svickova-na-smetane-recept/. Pokud tedy zvolíte některou z ... například tyto https://www.jidlo.cz/recepty/svickova-omacka nebo tady https://www.jidlo.cz/recepty/svickova-na-smetane-1– Opravdu stačí jenom vyhledat a...
Nakládaná a sušená zelenina jako nevyčerpatelný zdroj vitaminů
Nakládání a sušení zeleniny je perfektní příležitostí, jak se zbavit přebytečných kousků a zároveň je využít pro další ko...
Svíčková s houskovým knedlíkem
Svíčková s houskovým knedlíkem je královnou všech českých omáček. Její lahodná smetanová chuť nás vždycky dostane. K...
Svíčková omáčka
Svíčková omáčka je asi nejznámější českou omáčkou vůbec. Nesmí chybět na žádném slavnostním rodinném obědě. Důkladně o...
Svíčková omáčka s hovězím masem
Taky si čas od času dopřejete českou klasiku Svíčkovou omáčku? Já tedy rozhodně ano....
Jsou Češi dnes ještě schopní vyrábět uzeniny sami doma?
V minulosti měla spousta lidí na zahradě vlastní udírnu pro výrobu domácích uzenin, ovšem takové doby jsou, bohužel, dávn...
Druhy hovězího masa
Pro nezkušené kuchařeZkušené kuchařky a kuchaři už dávno netápají, když vkročí do masny. Rozhodně objednají až pět druhů ...
Falešná svíčková v pomalém hrnci
Falešná svíčková v pomalém hrnci je z vepřového masa a chutná výborně. Její výhodou je, že se v tomto případě maso ani ne...
Svíčková na smetaně
Svíčková na smetaně bude nejlepší s houskovým knedlíkem. Podle tohoto receptu se vám určitě podaří připravit oblíbenou o...
Kuřecí nugety se speciální omáčkou
Kuřecí nugety se speciální omáčkou jsou naprosto jedinečné. Marinované kuřecí maso osmažené v těstíčku je výborné samo o...
Sluncem prozářený srpen je tady, léto vrcholí.
I když už jsou rána chladnější, jak praví snad jedna z nejznámějších pranostik, dny jsou pořád ještě teplé a před námi je...
Rozhovor s operním pěvcem Danielem Klánským
Dnešní rozhovor o jídle bude s nadějným operním pěvcem Danielem Klánským. Je laureátem několika pěveckých soutěží, finali...
Italská rajčatová polévka
Italskou rajčatovou polévku podáváme jako lehkou večeři po celý rok, nebo jako svačinu pro zahřátí ve studených zimních d...
Pomazánka z brambor
Brambory nechybí v žádné kuchyni. Vykouzlíme z nich skvělou pomazánku. ...
Slaná svačina do sklenice
Rychlá, vydatná a zároveň dobře vypadající svačina, která se dostane hluboko do vašeho podvědomí. Využijte svu kreativitu...
Letní úvahy nad zavařováním
aneb ležím u vody a přemýšlím co s těma okurkama. Až se nám v zimě zasteskne po horkém slunci, rozkvetlé zahradě nebo ...
Víme jak na VOSY!
Jarní i letní měsíce jsou plné sluníčka, dobré nálady, zábavy, výletů i dobrodružství a také bohužel ne zrovna oblíbených...
Slaný nálev na zeleninu základní recept
Nakládaná zelenina ve slaném nálevu je pochoutka, kterou můžeme servírovat jako doplněk z masu, hodí se také do omáček, p...
Smažené bramborové placky se sýrem
Smažené bramborové placky se sýrem, k tomu zeleninový salát, nebo kysané zelí, taky se hodí nakládaná okurka....
Cuketová polévka s bazalkou
Cuketová polévka s bazalkou je letní, zdravá a hustá polévka. Pikantnost jí dodáme naloženou kukuřicí. Kukuřičné klasy...
Podzim je tady! A nesmí chybět ani uzené
S příchodem podzimních měsíců se začínají rozpalovat také udírny. Ojedinělá vůně uzeného masa k chladným dnům jednoznačně...
Houbová sezóna je tady! Co sbírat v září a jak houby zužitkovat
V měsíci září startuje ta pravá houbařská sezóna. Deštivé, ale stále ještě teplé počasí, růstu plodnic velmi svědčí, a pr...
Falešný chalupářský hamburger
I když se to zdá neuvěřitelné, tak hamburgery nejsou všeobecně přijímanou pochoutkou. Pro někoho mohou být svojí velikost...
Vajíčkový salát jako od babičky
Salát z vajíček by neměl chybět na jídelní tabuli hlavně na jaře, ale dobře chutná i během zbytku roku. Tento recept může...
Domácí tatarská omáčka
Domácí tatarská omáčka je vždy čerstvá a ochutíte si ji svým oblíbeným kořením. Jednoduchá příprava....
Salát z naložené zeleniny
Salát z naložené zeleniny je díky hotovým ingrediencím hotový během chvilky. Ještě lepší bude, když ho necháte uležet pár...
Pikantní domácí jogurtový dip
Pikantní domácí jogurtový dip se hodí všude tam, kde potřebujete něco lehkého a přitom pikantního jako doplněk k masu, ne...
Smažené rybí filety s tatarskou omáčkou
Smažené rybí filety s tatarskou omáčkou jsou oblíbenou pochoutkou dětí i dospělých. Pochutnáváme si na nich většinou s b...
Pivní hot dog s pikantním salátem
Pivní hot dog s pikantním salátem je to pravé pohoštění pro vaše hosty. Bude určitě chutnat třeba právě k dobře vychlazen...
Tagliatelle s panenskou svíčkovou
Neděle je poslední den v týdnu a měla by probíhat ve znamení klidu a pohody. Čerpáme sílu na příští týden. Jídlo, které s...
Tatarák
Tatarák neboli Tatarský biftek připravíme samozřejmě z kvalitního hovězího masa. Opečeme si topinky a důkladně je potřeme...
Vepřová panenka
Panenka nebo také vepřová svíčková, je křehké a šťavnaté maso, které představuje to nejlepší z prasete. Nejenže skvěle ch...
Houskový knedlík v ubrousku
Ke guláši, k omáčkám jako je svíčková, koprovka i rajská je jako příloha skvělý houskový knedlík. Podávat se však dá i ja...
Smetanová omáčka s vepřovou panenkou
Smetanová omáčka s vepřovou panenkou chutná jako pravá svíčková. Jemné maso, lahodná smetanová omáčka. Chybí už jen brusi...
Hovězí po burgundsku
Hovězí po burgundsku je klasika, kterou by měl umět každý kuchař. Kupte si dvě láhve vína, jednu na vaření, druhou k jídl...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Nakladana svickova v laku recepty