Italská rajčatová polévka recept
Italskou rajčatovou polévku podáváme jako lehkou večeři po celý rok, nebo jako svačinu pro zahřátí ve studených zimních dnech.
Do pánve s trochou olivového oleje vhodíme stroužky česneku a krátce opečeme.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 rajský protlak
- 0,5 kostky zeleninového bujónu
- trocu olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 1 sklenice nakládaných rajčat
- čerstvá bazalka
- 3 snítky oregana
- cukr
- mletý černý pepř
- sůl
- 1 balení mozzarelly
Způsob přípravy
Italskou rajčatovou polévku podáváme jako lehkou večeři po celý rok, nebo jako svačinu pro zahřátí ve studených zimních dnech. Do pánve s trochou olivového oleje vhodíme stroužky česneku a krátce opečeme. Vvjmeme česnek a do oleje přidáme nakládaná rajčata bez nálevu, nakrájenou bazalku a společně dusíme asi 20 minut.
Potom přidáme rajčatový protlak,zeleninový bujón, oregano, pepř, sůl a cukr dle chuti, dolijeme vodou a vše ještě krátce povaříme. Polévka by měla být hustší. Můžeme servírovat s nakrájenou mozzarellou a opečenou bagetou.