Tatarák recept
Tatarák neboli Tatarský biftek připravíme samozřejmě z kvalitního hovězího masa. Opečeme si topinky a důkladně je potřeme česnekem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 100 g hovězího masa (svíčková)
- 1 žloutek
- 1 lžička mleté červené papriky
- 1 lžička mletého černého pepře
- 1 lžička soli
- 1 malá nadrobno nakrájená cibule
- 1 lžíce kečupu
- na dochucení:
- suché červené víno - volitelné
- pikantní hořčice - volitelné
Způsob přípravy
Do jemně umletého hovězího masa uděláme důlek, do kterého vyklepneme žloutek. Pak postupně přidáváme cibulku, kečup a všechno ostatní koření podle chuti. Vidličkou vše důkladně promícháme, ochutnáme a podle uvážení můžeme přidat lžíci červeného vína nebo pikantní hořčici.
Dobře promíchanou a ochucenou směs navrstvíme na opečenou topinku potřenou česnekem.