Koprová omáčka recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí1 porce

Klasická “koprovka” není nic těžkého na přípravu. Kouzlo tkví v dochucování, a k tomu je třeba trocha praxe. To ale neznamená, že se nemůže povést i nováčkům. Koprová omáčka má mnoho vyznavačů, ale také odpůrců. Pro všechny milovníky této smetanové dobroty níže přikládám recept.

(celý recept)

Ingredience receptu

  • 500 ml smetany na vaření
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 2 žloutky
  • 1 svazek čerstvého kopru
  • sůl
  • cukr
  • ocet


Způsob přípravy

Ve čtvrtině množství smetany rozmícháme mouku. Zbytek smetany nalijeme do rendlíku a uvedeme do varu. Jakmile začne vřít, přimícháme díl s moukou, vše pečlivě rozmícháme a vaříme do zhoustnutí. Chvíli to trvá, tak je třeba trocha trpělivosti.

Žloutky rozmícháme v troše studeného mléka nebo smetany a vmícháme je do horké omáčky. Už ji dále nevaříme.

“Koprovku” ochutíme solí, špetkou cukru a octem. Dochucovadla přidávejte obezřetně, po malých dávkách a omáčku průběžně ochutnávejte, aby nebyla příliš kyselá nebo sladká.

Nakonec přidáme nasekaný kopr, vše promícháme a omáčku podáváme s vařeným hovězím masem nebo vejcem natvrdo.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Koprová omáčka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Koprová omáčka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu koprová omáčka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Koprová omáčka

Kde najít informace



×