Sdílet:

Vepřová panenka recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Panenka nebo také vepřová svíčková, je křehké a šťavnaté maso, které představuje to nejlepší z prasete. Nejenže skvěle chutná, ale je také cenově dostupná. Udělat se dá na pánvi i v troubě, a právě o recept na druhý způsob přípravy se chci podělit. Oblíbený je u nás také proto, že při se při vaření zašpiní minimum nádobí.
(celý recept)

Panenka nebo také vepřová svíčková, je křehké a šťavnaté maso, které představuje to nejlepší z prasete. Nejenže skvěle chutná, ale je také cenově dostupná. Udělat se dá na pánvi i v troubě, a právě o ...

Ingredience receptu

  • 800 g vepřové panenky
  • 1 větší cibule
  • 1,5 kg brambor
  • olej
  • 1 vrchovatá lžíce grilovacího koření
  • pepř
  • sůl


Způsob přípravy

Brambory oloupeme, nakrájíme na půlměsíčky a dáme na 7 minut vařit do osolené vody.

Do misky nalijeme 2 - 3 lžíce oleje, přidáme grilovací koření a pepř. Panenku lehce osolíme a potřeme marinádou.

Troubu předehřejeme na 190 °C. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky.

Plech vyložíme pečícím papírem a vyskládáme na něj scezené brambory, které posypeme cibulí. Obě ingredience promícháme a pokapeme olejem. Dáme na 10 minut péct do trouby.

Po uplynutí doby přidáme na plech maso a pečeme dalších, přibližně 25 - 30 minut. Čas pečení upravujeme podle toho, jaký stupeň propečení masa preferujeme. Pokud máme k dispozici čerstvé bylinky, například rozmarýn nebo tymián, lze je při pečení položit na maso. Krásně ho ovoní.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Vepřová panenka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Vepřová panenka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu vepřová panenka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Vepřová panenka


×