Oříškové müsli tyčinky recept
Tato svačina bohatá na vlákninu a minerály vám nezabere příliš místa, ale vydatně vás zasytí. Sbalte si energii s sebou na cesty.
Ingredience receptu
- 1 hrnek oříšků kešú, nasekaných nahrubo
- 1/2 hrnku mandlí, neloupaných, nasekaných nahrubo
- 1/2 hrnku sušených třešní
- 1/2 hrnku ovesných vloček
- 1/4 hrnku dýňových semínek
- 1/4 hrnku nasekané tmavé nebo mléčné čokolády (vhodné jsou i drcené kakaové boby)
- špetka soli
- 1 lžíce lněného semínka
- 1/4 hrnku rýžového sirupu
- 1 lžíce mandlového nebo arašídového másla
Způsob přípravy
Předehřejte si troubu na 165°C a formu o velikosti 20x20cm a vyložte si ji pečícím papírem. Ořechy a zbylé suché ingredience vložte do misky a pořádně promíchejte. Zalijeme sirupem, máslem a důkladně vše promícháme. Hotovou směs nasypeme do formy a pomoci lžíce pořádně zarovnejte a upěchujte.
Pečte asi 15 minut (pokud máte oříšky radši upečené dozlatova, zvyšte po 15 minutách teplotu na 200°C a nechte ještě 5 minut péct). Pak vyjměte z formy a nechte vychladnout.
Upečené müsli vyjměte z formy a nakrájejte na 10 tyčinek. Každou za- balte do potravinářské fólie či pečicího papíru nebo je vyskládejte do vzduchotěsné krabičky. Vydrží tak v pokojové teplotě 5 dní, v lednici až 2 týdny.