Kuřecí nugety se speciální omáčkou recept
Kuřecí nugety se speciální omáčkou jsou naprosto jedinečné. Marinované kuřecí maso osmažené v těstíčku je výborné samo o sobě a pikantní omáčka všemu dodá ten správný říz.
(celý recept)
Ingredience receptu
- maso:
- 1/4 hrnku pálivé omáčky
- 700 g kuřecích prsou
- 1/2 hrnku koprového láku z okurek
- řepkový olej na smažení
- speciální omáčka:
- 1/2 hrnku kečupu
- 1 1/2 lžičky worcestrové omáčky
- 1 hrnek majonézy
- 1/2 lžičky sušeného česnekového prášku
- 2 lžičky mletého černého pepře
- těstíčko:
- 2 lžičky soli
- 4 lžíce koprového láku z okurek
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1/2 hrnku kukuřičného škrobu
- 1/4 lžičky kajenského pepře
- 2 bílky
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 1/2 hrnku hladké mouky
- 2 lžíce řepkového oleje
Způsob přípravy
Kuřecí nugety se speciální omáčkou jsou naprosto jedinečné. Marinované kuřecí maso osmažené v těstíčku je výborné samo o sobě a pikantní omáčka všemu dodá ten správný říz. Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky a v nálevu z láku a pikantní omáčky je marinujeme nejméně 4 hodiny. Všechny ingredience na speciální omáčku smícháme a uložíme do chladna. Z přísad na těstíčko ušleháme husté a lepkavé těsto. Ve vyšší pánvi rozpálíme olej na smažení.
Jednotlivé kousky kuřete obalíme v těstíčku a postupně smažíme v oleji 2 až 3 minuty. Usmažené kousky naskládáme na plech. Když máme všechny nugety usmažené, pokapeme je na plechu nálevem a znovu vložíme do rozpáleného oleje. Nyní je smažíme jen krátce, přibližně 1 minutu. Dvojím smažením získají nugety na křupavosti. Hotové, ještě teplé nugety podáváme se speciální omáčkou.