Bezlepková šunková pizza recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Bezlepková šunková pizza chutná úplně stejně dobře, jako pizza z obvyklé mouky. Co se týče náplně, není nutné se striktně držet receptu, můžeme použít jiný sýr, nebo přidat nějaké svoje oblíbené bylinky.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • těsto na pizzu:
  • 250 g kukuřičné krupice
  • 750 ml vody
  • 1 lžíce másla
  • špetka soli
  • náplň:
  • 500 g zralých rajčat
  • 130 g libové šunky
  • 100 g sýra mozzarella
  • 1 lžíce italského koření na pizzu
  • 1 lžíce oleje
  • špetka soli
  • špetka mletého černého pepře


Způsob přípravy

Osolenou vodu přivedeme k varu a rozpustíme v ní máslo. Postupně přisypáváme kukuřičnou krupici a asi 5 minut ji vaříme za stálého míchání. Pak snížíme teplotu a ještě půl hodiny ji promícháváme a nacháme na teple dojít.

Mezitím si předehřejeme troubu na 200 stupňů. Také si připravíme plech a vyložíme ho pečícím papírem. Na papír pak rozetřeme těsto do dvoucentimetrové vrsty a necháme ho vychladnout.

Když těsto vychladne, obložíme ho nakrájenými rajčaty, kousky šunky a plátky mozzarelly. poypeme italskými bylinkami, lehce okořeníme pepřem a osolíme. Nakonec pizzu pokapeme olejem a pečeme v předehřáté troubě 20 až 25 minut. Pizzu nakrájíme a podáváme hned po vytažení z trouby.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Bezlepková šunková pizza recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Bezlepková šunková pizza.
Nebo hledejte podobné podle části názvu bezlepková šunková pizza .
Hledat podobné recepty na internetu jako Bezlepková šunková pizza
For Gastro 2022


×