Bezlepková šunková pizza recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Bezlepková šunková pizza chutná úplně stejně dobře, jako pizza z obvyklé mouky. Co se týče náplně, není nutné se striktně držet receptu, můžeme použít jiný sýr, nebo přidat nějaké svoje oblíbené bylinky.
(celý recept)

Bezlepková šunková pizza chutná úplně stejně dobře, jako pizza z obvyklé mouky. Co se týče náplně, není nutné se striktně držet receptu, můžeme použít jiný sýr, nebo přidat nějaké svoje oblíbené bylin...

Ingredience receptu

  • těsto na pizzu:
  • 250 g kukuřičné krupice
  • 750 ml vody
  • 1 lžíce másla
  • špetka soli
  • náplň:
  • 500 g zralých rajčat
  • 130 g libové šunky
  • 100 g sýra mozzarella
  • 1 lžíce italského koření na pizzu
  • 1 lžíce oleje
  • špetka soli
  • špetka mletého černého pepře


Způsob přípravy

Osolenou vodu přivedeme k varu a rozpustíme v ní máslo. Postupně přisypáváme kukuřičnou krupici a asi 5 minut ji vaříme za stálého míchání. Pak snížíme teplotu a ještě půl hodiny ji promícháváme a nacháme na teple dojít.

Mezitím si předehřejeme troubu na 200 stupňů. Také si připravíme plech a vyložíme ho pečícím papírem. Na papír pak rozetřeme těsto do dvoucentimetrové vrsty a necháme ho vychladnout.

Když těsto vychladne, obložíme ho nakrájenými rajčaty, kousky šunky a plátky mozzarelly. poypeme italskými bylinkami, lehce okořeníme pepřem a osolíme. Nakonec pizzu pokapeme olejem a pečeme v předehřáté troubě 20 až 25 minut. Pizzu nakrájíme a podáváme hned po vytažení z trouby.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Bezlepková šunková pizza recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Bezlepková šunková pizza.
Nebo hledejte podobné podle části názvu bezlepková šunková pizza .
Hledat podobné recepty na internetu jako Bezlepková šunková pizza


×