Sdílet:

Původ recept


Původ recepty, které budete milovat. Vyberte si ze stovek receptů na Původ, které se vám budou snadno a rychle vařit. Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření Původ. Užijte si objevování nových porkrmů a jídel z nejlepších Původ receptů z čech i ze světa. Dobrou chuť!

Marokánky
Uložit recept!
recepty
recepty

Marokánky

Marokánky můžete připravit na tisíce způsobů. Přidat do nich totiž lze to, co máte rádi nebo to, co najdete doma ve spíži...

Holandský řízek podle Pohlreicha recept
Uložit recept!
recepty
recepty

Holandský řízek podle Pohlreicha recept

Holandský řízek a jeho recept do české kuchyně neodmyslitelně patří. Je chutný a jeho příprava zase není tolik složitá. O...

Bramborový salát
Uložit recept!
recepty
recepty

Bramborový salát

Bramborový salát patří v mnoha rodinách k pilířům svátečního stolu. A bývá i příčinou sporů: Co do něj vlastně patří a pr...

Živáňská pečeně recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Živáňská pečeně recept

Živáňská pečeně má původ ve slovenské kuchyni a má spoustu variant. Klasická příprava kombinuje vepřové, jehněčí a hovězí masa, které se pomalu rožní na jehle. Ne každý si však může tuto přípravu dovolit, proto si připravíme levnější, vepřovou verzi, v troubě.

Podobné recepty jako Živáňská pečeně

Segedínský guláš recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Segedínský guláš recept

Dušené vepřové maso na způsob perkeltu, do kterého je přidáno kysané zelí, má svůj původ v Maďarsku, ačkoliv město Szeged se segedínským gulášem…

Podobné recepty jako Segedínský guláš

Škvarkové pagáče
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Škvarkové pagáče

Původ škvarkových placek bychom hledali sice v maďarské kuchyni, ale stejně tak doma jsou na moravském Slovácku, kde jim místní neřeknou jinak než pagáče. Původně se maďarské pogácsa pekly v popelu u krbu a jejich název spolu s recepturou obyvatelé Slovácka přejali a upravili.

Podobné recepty jako Škvarkové pagáče

Živáňská vepřová pečeně připravená v troubě

Původ živáňské pečeně je poněkud nejasný a složení se také hodně mění. Jisté však je, že toto jídlo patřilo k nejoblíbenějším a nejslavnostnějším kouskům československé gastronomie 60. a 70. let, i když jeho prapodstatou je prý starobylé pečení v jámě vykopané v zemi (oblíbený způsob kočovníků, dodn

Podobné recepty jako Živáňská vepřová pečeně připravená v troubě

Čevabčiči
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Čevabčiči

Čevabčiči má svůj původ v turkických oblastech, ze kterých se postupně rozšířilo na balkánský poloostrov a odtud až k nám. Jedná se o válečky z mletého masa, cibule a dalších ingrediencí, které se opékají na pánvi a podávají například s vařenými bramborami, hranolky nebo chlebem.

Podobné recepty jako Čevabčiči

Šakšuka
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Šakšuka

Promíchejte a zahřívejte asi 8 minut, aby papriky změkly. Potom přidejte rajčata, směs přiveďte k mírnému varu a vařte 10 minut, dokud omáčka nezhoustne. Ochutnejte a případně přisolte. Ve směsi vytvořte obrácenou lžící osm důlků. Do čtyř důlků rozklepněte vejce, do zbylých čtyř nalijte vždy 1 žlout

Podobné recepty jako Šakšuka

Pečená kachna s červeným zelím

Pečená kachna s červeným zelím - recept: Kachnu očistěte, odřízněte horní konce křídel. Nezapomeňte z břicha vyjmout droby v sáčku! Kachnu osolte i okmínujte zvenku i zevnitř a do břišní

Podobné recepty jako Pečená kachna s červeným zelím

Slovenská polévka demikát s brynzou

Původ názvu obklopuje záhada, kterou se nám nepodařilo rozluštit, ale jedno je jisté – tahle lehká, zajímavá polévka je typická pro slovenskou a také valašskou kuchyni a jejím hlavním esem je lahodná ovčí brynza. do 30 minut 6 porcí K demikátu ale vede více cest – tradiční způsob přípravy vyžadoval

Podobné recepty jako Slovenská polévka demikát s brynzou

Medovník originál recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Medovník originál recept

Medovník originál. S tímto receptem zvládne medovník i ten, kdo ho nikdy nepekl. Medovník originál je poměrně pracný, ale práce bude odměněna výslednou chutí a pochvalou od vašich strávníků. Hodnocení receptu je. 4,9 (30) Pro možnost hodnocení. se prosím. přihlašte. x-hanny-x.

Podobné recepty jako Medovník originál

Hodolanská omáčka recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Hodolanská omáčka recept

2014 23:59. ach jo, ani tím nejlepším kabanosem nezachráníš děvče hodolanskou, když budeš mlíko ředit vodou. A pro autorku, co si hraje na chytrolína. U vás doma možná nebyly poměry na přidání vařeného vejce, ale stále patří do základu hodolanské, stejně tak jako uzenina, mléko nebo brambor. Ostatní

Podobné recepty jako Hodolanská omáčka

Vejmrda po staročesku recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Vejmrda po staročesku recept

Vejmrda po staročesku. Vejmrda je staročeská příloha - dochucovadlo k zabijačkovým pochoutkám. Nastrouhané a ochucené jablko s křenem perfektně doplní vařené i pečené vepřové maso. Vejmrdu ocení všichni milovníci české kuchyně. Hodnocení receptu je. 4,1 (4)

Podobné recepty jako Vejmrda po staročesku

Ramen

Tato exotická polévka má původ v Japonsku. Základ tvoří krůtí maso, vývar, asijské nudle, houby shitake, kukuřice či vejce. Vyzkoušejte tento vydatný, originální pokrm a věřte, že si určitě pochutnáte. Suroviny. 4 porce. 2,50 l drůbeží vývar nejlépe krůtí. 2 svazek jarní cibulka 2 ks mrkev 1 ks zázv

Podobné recepty jako Ramen

Baklava recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Baklava recept

Baklava. Baklava je tradiční zákusek, jehož původ leží v Osmanské říši. I proto je tato sladká kalorická bomba dodnes populární zejména v turecké kuchyni, ale jí se také na Balkáně, v Íránu nebo na Kavkaze. Vrstvy křehkého listového těsta jsou plněné sekanými ořechy doslazenými medem či sirupem. Je

Podobné recepty jako Baklava

Valašské frgály recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Valašské frgály recept

Původ cukrovinky, po které šílí davy, je obestřen tajemstvím Zmrzlinovač – pomocník do kuchyně nejen pro horké letní dny Hit podzimu: Skořicoví šneci! Jednoduchý recept, se kterým je hravě zvládnete Právě bylo uvařeno: Perníkové muffiny uvařil/a ...

Podobné recepty jako Valašské frgály

Tradiční falafel

Tradiční falafel má svůj původ pravděpodobně v Egyptě. Cizrnové kuličky či placičky se však postupně rozšířily do celého světa a díky našemu receptu si je můžete připravit i u vás doma. Skvělé jsou v tortille, k zeleninovému salátu nebo třeba s nějakým dobrým dipem.

Podobné recepty jako Tradiční falafel

Karbanátky recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Karbanátky recept

Karbanátky dělám stejně, jen nedávám petrželku, ale zato víc česneku. Je to klasický český recept a není škoda ho připomenout, samozřejmě dělám také různé pokusy - do dům dal, ale v jednoduchosti je síla a některé recepty když čtu, tak mi připadají příliš překombinové nebo vyrobené za pomoci chemie

Podobné recepty jako Karbanátky

Zajíc na černo recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Zajíc na černo recept

Romana. 26. 1. 2012 23:16. váš recept zajíce na černo je poněkud zmatený a dosti nepřesný !!! má tam být strouhaný perník, ořechy, povidla, kořenová zelenina a rozinky. takžed než začnete někomu dávat kondice nejdřív se to naučte.!!!! samouk.

Podobné recepty jako Zajíc na černo

Išelské dortíčky bez lepku

Tato vánoční klasika má svůj původ v rakouském městečku Bad Ischl, kde si ji oblíbil císař František Josef I. Kakaová kolečka slepovaná krémem a zdobená čokoládovou polevou si můžete připravit i v naší bezlepkové verzi.

Podobné recepty jako Išelské dortíčky bez lepku

Žloutkové věnečky podle Mišky Kuličky

Žloutkové věnečky podle Mišky Kuličky. Nadýchané odpalované těsto, vanilkový krém a svěží poleva. Jen málokterá naše dobrota má tak vznešený původ a historii sahající přes několik století. Řeč není o ničem jiném než notoricky známých žloutkových věnečcích. Hodnocení receptu je. 5,0 (5) Pro možnost .

Podobné recepty jako Žloutkové věnečky podle Mišky Kuličky

recept internet
recept internet

Biga recept

Biga má původ v Itálii a svou hustotou se podobá už hotovému těstu. Používáme ji do těst s vyšším obsahem tekutiny. Významně prodlužuje trvanlivost pečiva a díky delšímu prokvašení mouky dává lépe vyniknout všem chutím i vůním jinak třeba zcela obyčejného pečiva.

Podobné recepty jako Biga

Kuřecí prsa na kari se smetanou
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kuřecí prsa na kari se smetanou

Jinak původ vzniku je ve švýcarsku, tudíž na taveném sýru jako výrobku není nic škodlivého ani odpadního. irenka | 23. 1. 2014 02:22. já přidávám kukuřici :-) matysek1304 | 22. 1. 2014 18:17. výborný recept :-) já přidávám ještě ananas :-) chválím :) <3 matysek1304 | 22. 1. 2014 18:16. výborný recep

Podobné recepty jako Kuřecí prsa na kari se smetanou

Zapečené kuřecí maso s bramborami recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Zapečené kuřecí maso s bramborami recept

Speciálně naložené maso má původ v rumunské kuchyni Druhy múky a ich použitie Když je opečený chleba národním pokladem: Bruschetta je nejoblíbenější topinka v Itálii Právě bylo uvařeno: Nudličky ze Shmaky na čínský způsob uvařil/a Ala787 před 1 hodinou Bábovka ořechová uvařil/a Janinka81 před 2 hodi

Podobné recepty jako Zapečené kuřecí maso s bramborami

Těsto na pizzu recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Těsto na pizzu recept

Poté přidáme zbytek hladké mouky a 3 polévkové lžíce oleje. Vše zpracujeme do měkkého, hladkého těsta a zakryté necháme cca 45-60 minut kynout. Vykynuté těsto pak rozdělíme na poloviny a každou roztáhneme na plech s pečícím papírem a pizzu obložíme dle vlastní chuti. Po vykynutí upečeme. Pizza - pův

Podobné recepty jako Těsto na pizzu

TZATZIKI  originální řecký recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

TZATZIKI originální řecký recept

Kecy lidí, kteří si mnohdy recept ani nepřečtou do konce, natož aby šli do kuchyně a vyzkoušeli ho, nebo ignorují tisíc komentářů, ve kterých vysvětluji původ receptu, mi připadají víc než směšné. Lidé, kteří to takhle praktikují jsou spíše politovánihodní, protože se nikdy nemohou dozvědět, oč přic

Podobné recepty jako TZATZIKI originální řecký

Domácí majonéza: základní recept + 4 ochucené varianty ...

Domácí majonéza: základní recept + 4 ochucené varianty. Základní ingredience mnoha receptů, kterou si můžete snadno připravit doma ze surovin, u kterých znáte jejich původ. Řeč je o majonéze, hojně používané v celé řadě pokrmů. S naším receptem si ji můžete připravit i v několika ochucených variacíc

Podobné recepty jako Domácí majonéza: základní + 4 ochucené varianty ...

Domácí burgery s nejšťavnatějším trhaným vepřovým masem ...

Give Domácí burgery s nejšťavnatějším trhaným vepřovým masem 3/4. Give Domácí burgery s nejšťavnatějším trhaným vepřovým masem 4/4. Hodnoceno: 4x. Pulled pork nebo, chcete-li, trhané vepřové maso, má svůj původ na jihu Spojených států, kde se namarinované maso zvolna připravuje při nízké teplotě v k

Podobné recepty jako Domácí burgery s nejšťavnatějším trhaným vepřovým masem ...

Linecké cukroví krok za krokem

Linecké cukroví krok za krokem - recept: Pro přípravu těsta na Linecké cukroví prosijeme na válu mouku, přidáme cukr, promneme tuk a pomocí žloutků zaděláme těsto. Necháme v chladu odpočinout

Podobné recepty jako Linecké cukroví krok za krokem

Bramborové placky s jablečným pyré
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Bramborové placky s jablečným pyré

Bramborové placky s jablečným pyré , Foto: Máma mele vločky. MÁMA MELE VLOČKY. Martina Alinče Dvořáková. Zahradní a krajinná architektka se rozhodla postavit výzvě bezlepkového vaření pro manžela Honzu čelem a když na trhu neobjevila žádnou vhodnou bezlepkovou kuchařku pro každý den, začala zkoumat

Podobné recepty jako Bramborové placky s jablečným pyré

Rebarborový crumble se zakysanou smetanou
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Rebarborový crumble se zakysanou smetanou

Jednoduchý dezert zvaný crumble má svůj původ v Británii a tradičně se skládá z ovoce zapečeného spolu s drobenkou. Sladké maliny a šťavnatá rebarbora ukryté pod křupavou krustičkou rozhodně potěší vaše chuťové pohárky. Podávejte se zmrzlinou a zážitek bude dokonalý. Suroviny . 4 porce. 40 g máslo 2

Podobné recepty jako Rebarborový crumble se zakysanou smetanou

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Knedlíky jako takové mají původ ve střední Evropě a dlouhou historii sahající patrně až do starověku. Někdy v průběhu jejich vývoje vznikla i bramborová varianta, která se stala českou klasikou - bramborové knedlíky plněné uzeným masem patří k našim nejoblíbenějším jídlům servírovaným tradičně se ze

Podobné recepty jako Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Vánoční vanilkové cupcakes

Cupcakes jsou malé zákusky zdobené krémem, jejichž původ najdeme ve Spojených státech. Existují v celé řadě variant. Ty vanilkové zaujmou příjemnou vůní i chutí a pomohou vytvořit kouzelnou vánoční atmosféru. Suroviny. 12 porce. 200 g hladká mouka 160 g cukr krupice 100 g máslo 50 ml mléko 2 ks vejc

Podobné recepty jako Vánoční vanilkové cupcakes

recept internet
recept internet

Spaghetti alla Carbonara po italsku

A původ názvu Carbonara? Já se přikláním k názoru, že podle "revolucionářů" z počátku 19. století: těstoviny si vysomrovali, vajíčko čajzli někde v kurníku a špek měli vždycky u sebe, protože jak později napsal J. Nohavica: "...bo gdyž neni špeku, nějsu vykony!"

Podobné recepty jako Spaghetti alla Carbonara po italsku

Kefírová buchta recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kefírová buchta recept

Speciálně naložené maso má původ v rumunské kuchyni Druhy múky a ich použitie Když je opečený chleba národním pokladem: Bruschetta je nejoblíbenější topinka v Itálii Právě bylo uvařeno: Nudličky ze Shmaky na čínský způsob uvařil/a Ala787 před 1 hodinou Bábovka ořechová uvařil/a Janinka81 před 2 hodi

Podobné recepty jako Kefírová buchta

recept internet
recept internet

Šopský salát

Šopský salát - recept. Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny. Vše najdete na webu Recepty.cz.

Podobné recepty jako Šopský salát

Bun bo Nam Bo

Tato exotická pochoutka s hovězím masem, nudlemi a spoustou zeleniny má původ ve Vietnamu. Nechybí v ní mrkev, okurka, červené zelí, mungo klíčky nebo arašídy. Omáčku si můžete udělat lehce pikantní díky chilli papričce. Suroviny. 4 porce. 0,25 ks ledový salát 0,50 ks okurka salátová 1 ks mrkev 1 hr

Podobné recepty jako Bun bo Nam Bo

Kde najít informace



×