Rizoto s kuřecím masem a hlívou ústřičnou recept
Rizoto s kuřecím masem a hlívou ústřičnou připravíte za méně než půl hodiny. Použijte rýži basmati, je pro rizoto jedna z nejlepších.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 200 g kuřecích prsou
- 200 g rýže basmati
- 120 g mraženého hrášku
- 150 ml kuřecího vývaru
- 150 g hlívy ústřičné
- sůl
- mletá černý pepř
- olivový olej
- čerstvá zelená petrželka
Způsob přípravy
Rýži uvaříme ve slané vodě podle návodu na obalu. Ve vysoké pánvi zahřejeme olej, přidáme na malé kousky nakrájené kuřecí maso a smažíme ho asi 5 minut ze všech stran. Pak maso přesypeme do mísy a do pánve nasypeme hlívu ústřičnou a mražený hrášek. Vše podlijeme vývarem a za občasného míchání směs dusíme 5 minut.
Nyní do pánve přidáme kuřecí maso, uvařenou rýži, špetku soli a pepře, nasekanou petrželku, vše dobře promícháme a už jen prohřejeme.