Piña colada recept
Tento koktejl je prázdninová a dovolenková klasika a jen tak se neomrzí. Alkoholický drink, jehož základ tvoří ananasová šťáva či džus, rum a kokosová smetana či mléko, vznikl v roce 1954 na Puerto Ricu a už po desítky let platí za jeden z nejoblíbenějších letních drinků. Svěží chuť ananasu, hustší krémová konzistence a jemný rum, to jsou atributy tohoto skvělého koktejlu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 60 ml bílého rumu
- 100 ml ananasové šťávy (nebo džusu)
- 40 ml kokosové smetany (hustého kokosového mléka)
- 3 - 4 kostky ledu rozsekané na tříšť
- plátek ananasu na ozdobu
Způsob přípravy
Do shakeru nebo jiné uzavíratelné nádoby nalijeme rum, ananasovou šťávu, kokosovou smetanu a přisypeme ledovou tříšť.
Nádobu uzavřeme a ingredience důkladně šejkrujeme. Případně použijeme mixér. U tohoto způsobu není nutné kostky ledu drtit, ale můžeme je použít celé.
Nápoj nalijeme do vyšší sklenice, ozdobíme plátkem ananasu a podáváme s brčkem.