Jablečný štrůdl recept
Není lepší a známější moučník z jablek, než jablečný štrůdl. Tento recept je jedním z nejjednodušších a zvládne ho i začínající kuchař.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g jablek
- 500 g hladké mouky
- 2 vejce
- 1 sklenice studené vody
- 250 g tuku (máslo, Hera)
- skořice
- cukr
- rozinky
- strouhanka
Způsob přípravy
Není lepší a známější moučník z jablek, než jablečný štrůdl. Tento recept je jedním z nejjednodušších a zvládne ho i začínající kuchař. Jablka oloupeme a na hrubém strouhadle nastrouháme. Přebytečnou vodu z nich slijeme. Z mouky, 1 vejce, studené vody a tuku připravíme na vále tužší těsto. Rozdělíme ho na čtyři díly a z každého dílu uválíme obdélník.
Střed obdélníku posypeme trochou strouhanky, nastrouhanými jablky, cukrem , špetkou skořice a rozinkami. Pak okraje přehneme k sobě, lehce přitiskneme a povrch potřeme rozšlehaným vejcem. Všechny záviny pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem v předehřáté troubě dorůžova. Hotový moučník posypeme moučkovým cukrem.