Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hodolanská omáčka

Hodolanská omáčka je pojmenovaná po městské čtvrti v Olomouci. Ochutnejte tuto klasickou, moravskou, bílou omáčku s uzeninou a vejci, dejte si k ní dobrý, čerstvý chléb a jistě si pochutnáte.

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

4. 9. 2013 21:08

Suroviny pro 3 porce

3 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 565 kJ / 852 kcal
Bílkoviny68,70 g
Tuky40,15 g
Vláknina5,50 g
Cholesterol 858 mg
Sodík 2,84 g
Sůl6,53 g
Sacharidy51,25 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

RubyRom RubyRom

8. 11. 2019 09:15

Náhodou jsem narazila na tento recept, ráda vařím jídla dávno zapomenutá. Jsem také z Olomouce, vyrostla jsem tam, ale již léta bydlím na Šumavě. Hodolanskou jsme jako děti milovaly a přesně takto ji znám a recept mám od babičky. :yes::yes: Do Olomouce se stále a ráda vracím,takže posílám srdečný pozdrav. :-K:-K

hosta hosta

19. 11. 2017 20:51

Pan neregi Finkule má zřejmě prudící den, jeho komentář byl smazán;-)

Irule Irule

13. 3. 2017 10:43

bábina: i já ho znám jen takto, děkuji :-K

bábina

12. 3. 2017 01:02

Irule - přesně takto recept znám ze svého dětství, jinak ho nedělám. :yes:
jungmanova12 - trochu na palici, ne?

Jana

9. 11. 2015 11:24

Já dělám hodolanku i se zeleninou, je hustá, že v ní stojí lžíce ,ale děti ji milují a mají dostatek zeleniny, kterou by třeba jinak nejedly.:-):yes:

Irule Irule

10. 3. 2015 08:19

marta harnová: určitě, je jedno jaká uzenina se použije. Každý podle chuti :-)

marta harnová

6. 3. 2015 12:50

jde tato omáčka udělat místo šumkového kabanosu a uzeného masa

Irule Irule

26. 8. 2014 07:23

jungmanova 12: recept jsem napsala tak, jak ji znám a dělám já. Pokud se vám nelíbí, nemusíte ho ani číst. Nikdo vás nenutí.
A nevím, kde jste přišla na to, že jsem z Prahy?:no: Už v komentářích je, že jsem z Olomouce a nikdy jsem ani jinde nebydlela;-).

hosta hosta

24. 8. 2014 10:50

Znám se smetanou (šlehačkou) nebo zakysankou, zahuštěné jíškou a uzenina se předem osmaží. Asi je více variant tohoto jídla, jako u mnoha jiných;-)

Jana

24. 8. 2014 09:23

spagetka: To v receptu není a mně se zase zdá logické vodu nechat. Má to pak vůbec nějakou chuť?

spagetka spagetka

24. 8. 2014 09:14

Jana: To ano, ale vodu pak přece sleje a nechá okapat. Možná by to chtělo v receptu upřesnit, mně se to zdá logické, ale někomu třeba ne ;-);-)

Jana

24. 8. 2014 09:08

spagetka: Ve vodě se asi vaří ty brambory s kořením a točeňákem;-)

spagetka spagetka

24. 8. 2014 08:42

jungmanova 12: z čeho soudíte, že všichni zdejší autoři jsou z Prahy? ;-):-D. A nikde v receptu nečtu, že by autorka ředila mléko vodou :-O:-O:-O:-O

jungmanova 12

24. 8. 2014 00:59

ach jo, ani tím nejlepším kabanosem nezachráníš děvče hodolanskou, když budeš mlíko ředit vodou. A pro autorku, co si hraje na chytrolína. U vás doma možná nebyly poměry na přidání vařeného vejce, ale stále patří do základu hodolanské, stejně tak jako uzenina, mléko nebo brambor. Ostatní suroviny se obměňují a to včetně kořenové zeleniny, nebo kyselé okurky. PRAŽAČKY PŘESTAŇTE SI UŽ HRÁT NA HANAČKY!!!!!!!!!

JanaDorazinova JanaDorazinova

9. 9. 2013 12:01

spagetka: ale nebyl tam přidaný, když jsem recept komentovala;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: hodolanská omáčka s vejci hodolandská omáčka hodolanská polévka recept na hodolanskou omacku hodulanská omáčka hodolanská omáčka e kuchařka hodolanka hodolanka recept hluchý guláš top recepty omáčky hodolandská omačka recept recept hodolanka recept na hodolanskou hodolanká omáčka recept na hodolanskou máčku hodolandská hudulanska omacka omačka hodolanka hodolanské brambory recept na hodolanku

Suroviny: brambory, šunkový kabanos, vejce, bobkový list, pepř, koření nové koření, mléko, mouka hladká, sůl, ocet, cukr

TopRecepty.cz

Hodolanská omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pnBX