Hovězí líčka podle Pohlreicha
...líčka podle Pohlreicha jsou jídlo pro labužníky. Jemné, dlouho pečené...
Základní hovězí vývar recept
Základní hovězí vývar Hodnocení receptu je 5,0 (2×) Pro možnost hodnocení se prosím přihlašte. Petra Dvor. 4 názory 16. 4. 2021 09:36 Petra Dvor. Tady může být vaše fotka :) Tady může být vaše fotka :) Přidat fotku receptu; Suroviny 350 g 350 g hovězího masa 2 kusy 2 kusy morkové kosti 2 2 mrkve 1 1
Podobné recepty jako Základní hovězí vývar
Hovězí vývar se zeleninou recept
Hovězí vývar se zeleninou Hodnocení receptu je 4,7 (8×) Pro možnost hodnocení se prosím přihlašte. Bibinka 16 názorů Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 80 min 80 min (80 min příprava) 24. 10. 2009 22:49 Hovězí vývar se zeleninou Bibinka +2 další fotky Tady může být vaše fotka :) Přidat fotku Surovi
Podobné recepty jako Hovězí vývar se zeleninou
Řízek z hovězího roštěnce
Nebo hledejte podobné podle části názvu Řízek hovězího roštěnce. Hledat podobné recepty na internetu jako Řízek z hovězího roštěnce. Podobné recepty jako Řízek z hovězího roštěnce. Francouzské dušené hovězí s houbami a pomerančem. Hovězí vývar. Hovězí hamburger . Tuniský hovězí guláš. Znojemská omáč
Podobné recepty jako Řízek z hovězího roštěnce
Chřestová polévka
Vyjměte a odložte stranou. Přidejte šalotku, stonky chřestu a česnek a restujte cca 5-10 minut, dokud nezměknou, ale stále jsou světlé. Vmíchejte špenát, přelijte vývar, přiveďte k varu a poté pomocí mixéru rozmixujeme do hladkého krému. Dochuťte podle chuti a podle potřeby přidejte horkou vodu.
Podobné recepty jako Chřestová polévka
Dušené hovězí na pepři z Lokálu U Bílé kuželky
Na hovězím loji osmahněte cibuli do světle hnědé barvy. Mezitím nakrájejte maso na menší kousky. Kuličky pepře nasucho opražte na pánvi a pak je spolu s masem přidejte k cibuli. Opečte hovězí ze všech stran. Podlijte ho trochou vývaru, aby bylo ponořené, přidejte kmín a pomalu duste.
Podobné recepty jako Dušené hovězí na pepři z Lokálu U Bílé kuželky
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky recept
Jak se dělí hovězí maso. Když je maso měkké, vyjmeme z vývaru, nakrájíme na kostičky a dáme zpět. Nyní připravíme játrové knedlíčky. Játra rozmixujeme, přidáme sůl, pepř, majoránku, vejce, nasekanou petržel, utřený česnek a zahustíme trochou strouhanky. Lžičkou vykrajujeme kousky a házíme do vroucíh
Podobné recepty jako Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Pohlreichova pórková polévka
Pokročilé vyhledávání Podle ingredienc ... l hovězí vývar nebo bujon. Postup přípravy receptu. 1. Jemně nakrájený pórek osmažíme dozlatova na másle, vmícháme mouku, opražíme, zalijeme vývarem a vínem a 20 minut povaříme. Ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem. 2. Na dno talíře dáme trochu strouha
Podobné recepty jako Pohlreichova pórková polévka
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a domácími nudlemi jako ...
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a domácími nudlemi Zdroj: Mikuláš Gottwald / PHOTOONE. 22x. Jestli existuje nějaká polévka, která se řadí mezi bezkonkurečně nejoblíbenější, je to vývar s knedlíčky! Vaří se na svatbách, rodinných oslavách, ale i jen tak, protože je zkrátka tak moc dobrá! Recept z
Podobné recepty jako Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a domácími nudlemi jako ...
Tafelspitz čili vařené hovězí s houskovým křenem
Postup přípravy. Tafelspitz: Maso vložte do přiměřeně velkého hrnce tak, aby kolem něj nebylo moc místa. Zalijte ho vodou, aby bylo ponořené, a maso vyjměte – tím odměříte přesné množství potřebné vody. Osolte ji 1 lžičkou soli a přiveďte k varu. Maso vložte do vroucí vody a nechte 2 hodiny zvolna v
Podobné recepty jako Tafelspitz čili vařené hovězí s houskovým křenem
Když vaří moderátoři
RIB EYE STEAK Zdeňka Pohlreicha: 4 hovězí steaky rib eye (2cm na výšku), špetka pepře a soli, olivový olej - Steaky nasolte a opepřete po obou stranách a potřete je olejem. Rozpalte gril a potřete mřížku tukem. Na mřížku rozmístěte steaky a 3-4 minuty je po každé straně opečte. Maso od grilu nikdy n
Podobné recepty jako Když vaří moderátoři
Hovězí roštěná po vídeňsku se smaženou cibulkou
Hovězí roštěná po vídeňsku se smaženou cibulkou. Hovězí roštěná po vídeňsku se smaženou cibulkou Zdroj: Marek Kučera. 12x. Jeden z vrcholných restauračních kousků sedmdesátek a osmdesátek minulého století, který hrdinně evokoval kuchyni starého mocnářství, často troskotal na plátku nekvalitního a tu
Podobné recepty jako Hovězí roštěná po vídeňsku se smaženou cibulkou
Hovězí steak filet mignon s omáčkou ze zeleného pepře
Steaky osolte a opepřete. Opečte je na požadovanou propečenost, u medium-rare asi 4 minuty z každé strany. Přeneste steaky na nahřátý talíř. Do stejné pánve přidejte nakrájenou šalotku a restujte 2 minuty. Odstraňte z tepla. Přidejte zredukovaný hovězí vývar, šlehačku, 3 lžíce koňaku a zrnka zelenéh
Podobné recepty jako Hovězí steak filet mignon s omáčkou ze zeleného pepře
Šči – tradiční ruská polévka se zelím a hovězím masem ...
Nejprve připravte vývar. Hovězí maso dejte do hrnce a zalijte studenou vodou. Přiveďte k varu a děrovanou lžící odstraňte pěnu. Poté přidejte celý černý pepř, rozčtvrcenou cibuli, mrkev a řapíkatý celer. Na mírném ohni vařte 2 hodiny. Z vývaru vyndejte zeleninu a maso a vývar přeceďte přes jemné sít
Podobné recepty jako Šči – tradiční ruská polévka se zelím a hovězím masem ...
Hovězí ossobuco pečené na meruňkách
Hovězí ossobuco pečené na meruňkách Zdroj: Z naší země. 1x. Ossobuco jsou plátky hovězí nebo telecí kližky naporcované tak, aby v nich zůstal kus morkové kosti. Upravují se nejčastěji pomalým dlouhým dušením, až je maso měkké jako dort. Úprava s meruňkami je trochu překvapivá, ale skutečně lahodná a
Podobné recepty jako Hovězí ossobuco pečené na meruňkách
Silný hovězí vývar z oháňky se dvěma druhy knedlíčků ...
Masový vývar je základem dobré kuchyně, a přitom se vaří vlastně z odkrojků a podřadnějších částí masa. Právě dlouhým vařením se fantasticky zhodnotí kližka, klouby, kosti a šlachovité kousky, spolu se slupkami z kořenové zeleniny a stonky bylinek. Vývar využijete jako základ omáčky nebo jako první
Podobné recepty jako Silný hovězí vývar z oháňky se dvěma druhy knedlíčků ...
Hovězí pečeně po anglicku
pepř (čerstvě namletý pepř) 1 lžička. rostlinný olej 2 lžíce. česnek (česnek, rozetřený) 6 stroužky. těžší červené víno 1–2 sklenky. hovězí nebo drůbeží vývar 500 ml. worcesterská nebo sójová omáčka 1–2 lžíce. velké bílé cibule, nakrájené na větší kousky 2 ks. karotky 500 g.
Podobné recepty jako Hovězí pečeně po anglicku
Dušená hovězí kližka s fazolkami podle Huga Hromase
Hovězí kližka je často neprávem opomíjený kus masa. Přitom má naprosto úžasné vlastnosti, které ji díky vhodně zvolené úpravě promění ve skutečnou lahůdku. Šlachy, které v kližce jsou, se dlouhým dušením promění v čistý kolagen a celý kus masa bude šťavnatý a měkký tak, že ho zvládnete jíst lžící. V
Podobné recepty jako Dušená hovězí kližka s fazolkami podle Huga Hromase
Hovězí guláš na černém pivu s karlovarským knedlíkem
Hovězí guláš je naprostá klasika tradiční české gastronomie. U tohoto pokrmu ale více než u jakéhokoliv jiného platí, že 10 kuchařů připraví 10 různých gulášů. My jsme náš recept připravili trochu netradičně s karlovarským knedlíkem a omáčku jsme podlili černým pivem, který jí dá hloubku. Ať už gulá
Podobné recepty jako Hovězí guláš na černém pivu s karlovarským knedlíkem
Hovězí po burgundsku – „Boeuf bourguignon“
Hovězí po burgundsku – „Boeuf bourguignon“. Tradiční francouzský recept, který proslavila fenomenální Julia Child, zvládnete bez obav i u vás doma. Šťavnaté maso v silné omáčce dostane každého. Připravte tuto specialitu například k romantické večeři, váš protějšek si vás zamiluje na první ochutnání.
Podobné recepty jako Hovězí po burgundsku – „Boeuf bourguignon“
Silná hovězí polévka s celestýnskými nudlemi a restovanou zeleninou
Zeleninu na servírování oloupejte a nakrájejte na tenké nudličky (na julienne). V pánvi rozehřejte máslo a zeleninu orestujte, aby kladla mírný odpor na skus, zabere to 3 až 6 minut, podle velikosti. Polévku rozlijte do talířů, přidejte nakrájené nudle, orestovanou zeleninu, trochu nasekané petrželk
Podobné recepty jako Silná hovězí polévka s celestýnskými nudlemi a restovanou zeleninou
Klasické dušené hovězí se zeleninou
Klasické dušené hovězí se zeleninou. Klasické dušené hovězí se zeleninou Zdroj: archiv Pražské řeznictví. 2x. Zatímco u nás zdomácněl guláš pouze z masa a cibule, na Západě si pochutnávají na jídle s názvem Old-fashioned beef stew, což je vlastně guláš, který se podlévá vínem a maso se dusí společně
Podobné recepty jako Klasické dušené hovězí se zeleninou
VIDEO: Shepherd´s pie podle Pohlreicha
V pánvi rozpalte olivový olej a orestujte na něm cibuli s mrkví. Jakmile začnou chytat barvu, přidejte nadrcený česnek, mleté hovězí maso a pokračujte v restování další 3 minuty. Zlehka osolte a opepřete. Zaprašte směs moukou a promíchejte. Do pánve přidejte rajčatové pyré, vývar, worcestrovou omáčk
Podobné recepty jako VIDEO: Shepherd´s pie podle Pohlreicha
Hovězí roštěná á la Krkovička recept
Na sádle zprudka orestujeme roštěnky, které potom dáme do pekáčku a na výpeku zpěníme na jemno pokrájenou cibuli a červenou kapii. Až zesklovatí, podlijeme nejlépe hovězím vývarem (já použil vývar z oháňky), vše nalijeme na roštěnky v pekáčku a dusíme asi 45 minut v troubě na 200°C. Poté odkryjeme a
Podobné recepty jako Hovězí roštěná á la Krkovička
Hovězí líčka na víně s pastinákovým pyré
Hovězí líčka na víně s pastinákovým pyré. Romantika podle Karolíny. 5x. Líčka se v posledních letech dostaly do módy a vrací se na naše talíře. Není divu, je to velmi chutné maso se skvělou strukturou. Ať už vyzkoušíte hovězí, telecí či vepřová, zaručeně si pochutnáte :) 4 porce. 120 minut.
Podobné recepty jako Hovězí líčka na víně s pastinákovým pyré
Znojemská hovězí pečeně
sádlo 100 g. plnotučná hořčice 2 lžíce. lák z okurek 200 ml. hovězí vývar 1 l. hladká mouka 2–3 lžíce. sůl. pepř. Teprve když si člověk uvaří doma sám, poctivě a chutně, objeví nevídané rozměry něčeho tak jednoduchého, jako je omáčka s nakládanou okurkou :)
Podobné recepty jako Znojemská hovězí pečeně
Hovězí líčka na víně recept
Hovězí líčka na víně. Hovězí líčka nepatří mezi maso, které by lákalo na pohled. Oblíbenou přípravu s červeným vínem proslavil v minulých letech Zdeněk Pohlreich. Jde vlastně o poměrně tradiční české jídlo, které se díky nové kuchařské vlně dostává zase na výsluní. 4,8 (13×) cathleen. 16 názorů.
Podobné recepty jako Hovězí líčka na víně
Chilli con carne s čokoládou, rýží a kukuřičnými ...
mleté hovězí maso (libové) 500 g. hovězí vývar 300 ml. krájená rajčata (loupaná, z konzervy) 400 g. majoránka (sušená) 1/2 lžičky. třtinový cukr 1 lžička. rajský protlak 2 lžíce. hořká čokoláda 2–3 kostičky. červené fazole (konzervované) 400 g.
Podobné recepty jako Chilli con carne s čokoládou, rýží a kukuřičnými ...
Hrášková polévka podle Pohlreicha recept
Hrášková polévka podle Pohlreicha. Jednoduchou hráškovou polévku s krásnou svěží barvou mají rádi nejen dospělí, ale oblíbí si ji také děti. Nejlepší je z mladého a čerstvého hrášku, ale uvařit ji můžeme i z mraženého. Je zahuštěná bramborem, lahodnou chuť doplní voňavá slanina a cibule. 18.
Podobné recepty jako Hrášková polévka podle Pohlreicha
Hamburger podle Pohlreicha
Hamburger podle Pohlreicha - recept: Ve velké míse smíchejte všechny ingredience na burgery a dobře promíchejte. Ze směsi vytvořte 6 plochých bochánků. Takto připravené je zakryjte
Podobné recepty jako Hamburger podle Pohlreicha
Jihočeská kulajda
Jihočeská kulajda. Jednou v neděli ráno jsme se sešli v kuchyni v Táboře a já uvařila kulajdu, protože právě kulajda je pro mě chuť jižních Čech a symbol domova. Vaří ji moje máma, vaří ji i ségra a babička, každá ji vaří jinak, a přesto všem chutná. Kulajda je zároveň to jídlo, u kterého zvlášť vyn
Podobné recepty jako Jihočeská kulajda
Klasický hospodský guláš (vídeňský) recept
Klasický hospodský guláš (vídeňský) Tradiční guláš z hovězí kližky a poctivé dávky cibule, který nepotřebuje zahustit moukou. Vyžaduje více času, ale odvděčí se plnou chutí a rozpadajícím se masem. S knedlíkem a pár kolečky syrové cibule patří mezi hospodskou klasiku. 5,0 (390×) Eliza. 326 názorů.
Podobné recepty jako Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Jako od babičky: Uzená polévka s kroupami
Jako od babičky: Uzená polévka s kroupami Zdroj: archiv Pražské řeznictví. 11x. Výrazný uzený vývar je skvělý jako základ pro tuhle výtečnou a sytou polévku s kroupami, která se skvěle hodí jako vyprošťovák po dlouhé noci. Nebo si ji připravte na horách – po lyžovačce báječně zahřeje a dodá energii.
Podobné recepty jako Jako od babičky: Uzená polévka s kroupami
Rychlá večeře: Tortellini a vývar po italsku
Tortellini a vývar po italsku Zdroj: Rychlé večeře - Těstoviny. 1x. Vývar vám v mrazáku vydrží týdny a přidáním aromatických ingrediencí, jako jsou česnek a tymián, z něj za pár minut vykouzlíte elegantní jídlo. Hotové tortellini plněné sýrem seženete ve většině supermarketů, kromě nich se ale samoz
Podobné recepty jako Rychlá večeře: Tortellini a vývar po italsku
Vepřový guláš pečený v troubě
Výhoda pečeného guláše spočívá v tom, že ho nemusíte hlídat. Stačí stejně jako u klasického guláše dobře orestovat maso a cibuli, pak vše přendejte do pekáče a nechte svému osudu v troubě. Výsledkem je maso, které se rozplývá na jazyku, a silná lahodná omáčka, které sluší různé přílohy podle vaší pr
Podobné recepty jako Vepřový guláš pečený v troubě
Pečený kuřecí vývar
Postup přípravy. Troubu předehřejte na 180°C. Na plech vyložte kuřecí maso, očištěnou zeleninu a rozkrojenou cibuli. Vložte do trouby a pečte dozlatova, až hodinu. Poté přendejte do většího hrnce a přidejte bobkové listy, nové koření, pepř, sůl a tymián.
Podobné recepty jako Pečený kuřecí vývar
Frankfurtská polévka
hovězí vývar 1 litr; ... Partička Cheesecake MS v hokeji 2022 Celebrity Tatarák podle Pohlreicha FIlmy od Marvelu Česká kuchyně Feng shui Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Velikonoce 2023 Výpočet ascendentu Hřib hořčák ...
Podobné recepty jako Frankfurtská polévka