Hovězí líčka podle Pohlreicha recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření4 minPočet porcí4 porce

Hovězí líčka podle Pohlreicha jsou jídlo pro labužníky. Jemné, dlouho pečené maso chutná skvěle. Přílohou bývá bramborová kaše nebo šťouchané brambory.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 800 g hovězích líček
  • 1 menší cibule
  • 300 g mrkve
  • 300 g celeru
  • 100 ml suchého červeného vína
  • 1, 3 l hovězího vývaru
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • sůl
  • mletý černý pepř


Způsob přípravy

Z masa nejprve odstraníme velkou šlachu. Ty malé necháme, jsou při pečení masa důležité. Líčka překrájíme na trochu menší kousky, osolíme a opepříme. Ve vysoké pánvi rozehřejeme olej s máslem a maso na něm opečeme ze všech stran. Pak ho přendáme do připraveného většího pekáče.

Troubu si předehřejeme na 140 stupňů. V hrnci s rozehřátým tukem opečeme dozlatova mrkev a celer nakrájené na malé kousky. Teprve pak k nim přidáme cibuli nakrájenou na proužky a vše společně za stálého míchání opékáme až cibule zezlátne. Pozor, abychom ji ale nespálili.

Hnědou, ale nespálenou zeleninu zalijeme vínem a necháme povařit, až část vína vyvaříme.Poté přidáme vývar a vše přivedeme k varu. Hned potom vývarem se zeleninou zalijeme maso v pekáči tak, aby bylo nejméně do tří čtvrtin ponořené. Pekáč vložíme do předehřáté trouby a maso pečeme 3 hodiny.

Po této době by mělo být maso perfektně měkké. Opatrně ho vyndáme z pekáče a zeleninu i se šťávou přepasírujeme přes cedník. Můžeme i dvakrát, aby vznikla jemné omáčka. Podle chuti ji můžeme dosolit nebo okořenit pepřem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Hovězí líčka podle Pohlreicha recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu hovězí líčka podle pohlreicha .
Hledat podobné recepty na internetu jako Hovězí líčka podle Pohlreicha

Kde najít informace



×