Brambory pečené v popelu recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí4 porce

Brambory pečené v popelu s dipem z lučiny, to je ta pravá letní večeře. Voní dovolenou a prázdninami u babičky.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • brambory příbližně stejné velikosti
  • dip:
  • 60 ml mléka
  • 90 g zakysané smetany
  • 220 g lučiny
  • 1 stroužek česneku
  • zelená petrželka
  • sůl
  • mletý černý pepř


Způsob přípravy

Brambory dobře omyjeme a zahrabeme je do žhavého popela v ohništi. Oheň už necháme pomalu vychladnout. Pečení by mohlo trvat přibližně hodinu, podle velikosti brambor.

Mezitím v míse ušleháme lučinu s mlékem a smetanou, přidáme utřený česnek a nadrobno nasekanou petržel. Podle chuti dip osolíme a opepříme.

Když jdou brambory pečené, vyndáme je z popela a očistíme. Každý lehce nařízneme a podáváme s česnekovým dipem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Brambory pečené v popelu recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Brambory pečené v popelu.
Nebo hledejte podobné podle části názvu brambory pečené popelu .
Hledat podobné recepty na internetu jako Brambory pečené v popelu


×