Brambory pečené v popelu recept
Brambory pečené v popelu s dipem z lučiny, to je ta pravá letní večeře. Voní dovolenou a prázdninami u babičky.
(celý recept)
Ingredience receptu
- brambory příbližně stejné velikosti
- dip:
- 60 ml mléka
- 90 g zakysané smetany
- 220 g lučiny
- 1 stroužek česneku
- zelená petrželka
- sůl
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Brambory dobře omyjeme a zahrabeme je do žhavého popela v ohništi. Oheň už necháme pomalu vychladnout. Pečení by mohlo trvat přibližně hodinu, podle velikosti brambor.
Mezitím v míse ušleháme lučinu s mlékem a smetanou, přidáme utřený česnek a nadrobno nasekanou petržel. Podle chuti dip osolíme a opepříme.
Když jdou brambory pečené, vyndáme je z popela a očistíme. Každý lehce nařízneme a podáváme s česnekovým dipem.