Zapečená kedlubna recept
Zapečená kedlubna představuje příjemnou změnu v jídelníčku.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 ks velká kedlubna
- 10 ks brambor
- 0,5 l smetana na vaření
- sůl
- černý pepř mletý
- sušené oregano
- uzená červená paprika
- sušený libeček
- koření argentinský steak
- 1 ks kuchyňská cibule
- 4 stroužky česneku
- řepkový olej
- kari koření
- petrželka
- parmezán
- jarní cibulka
Způsob přípravy
Předehřejeme si troubu a připravíme si zapékací nádobu.
Do hluboké pánve si nalijeme kapku oleje a osmahneme nakrájené stroužky česneku a cibule. Přidáme na kostičky pokrájené kedlubny a brambory. Vše osolíme a okořeníme. Kořením nešetříme. Za stálého míchání zlehka opékáme.
Po chvíli přendáme do zapékací nádoby, zalijeme smetanou a dáme péct do trouby. Do misky si nastříháme petrželku a jarní cibulku. Smícháme s nastrouhaným parmezánem.
Hotovou zapečenou kedlubnu posypeme petrželkou, jarní cibulkou, parmezánem a můžeme servírovat. Dobrou chuť.