Řízek z hovězího roštěnce recept
Řízek z hovězího roštěnce je pikantní a podávat ho můžete s přílohami na které jste zvyklí. Brambory, kaše, hranolky, dušená zelenina.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 700 g hovězího roštěnce
- 2 stroužky česneku
- 3 vejce
- 5 lžic hladké mouky
- 5 lžic strouhanky
- olivový olej
- mořská sůl
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Roštěnku nakrájíme na 4 plátky. Okraje plátků nožem nařízneme, aby se při smažení nekroutily. Vejce rozšleháme s v misce se lžící vody.
Plátky masa naklepeme, potřeme je utřeným česnekem, osolíme a opepříme z obou stran. Poté je obalíme jako klasické řízky. V mouce, ve vejcích a ve strouhance.
Obalené hovězí řízky smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje asi 3 až 4 minuty po každé straně. Osmažené řízky odkládáme na papírové ubrousky abychom se zbavili přebytečného tuku.