Řízek z hovězího roštěnce recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Řízek z hovězího roštěnce je pikantní a podávat ho můžete s přílohami na které jste zvyklí. Brambory, kaše, hranolky, dušená zelenina.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 700 g hovězího roštěnce
  • 2 stroužky česneku
  • 3 vejce
  • 5 lžic hladké mouky
  • 5 lžic strouhanky
  • olivový olej
  • mořská sůl
  • mletý černý pepř


Způsob přípravy

Roštěnku nakrájíme na 4 plátky. Okraje plátků nožem nařízneme, aby se při smažení nekroutily. Vejce rozšleháme s v misce se lžící vody.

Plátky masa naklepeme, potřeme je utřeným česnekem, osolíme a opepříme z obou stran. Poté je obalíme jako klasické řízky. V mouce, ve vejcích a ve strouhance.

Obalené hovězí řízky smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje asi 3 až 4 minuty po každé straně. Osmažené řízky odkládáme na papírové ubrousky abychom se zbavili přebytečného tuku.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Řízek z hovězího roštěnce recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Řízek z hovězího roštěnce.
Nebo hledejte podobné podle části názvu Řízek hovězího roštěnce .
Hledat podobné recepty na internetu jako Řízek z hovězího roštěnce


×