Karbanátky pečené v troubě recept
Karbanátky pečené v troubě z mletého vepřového masa a slaniny jsou šťavnaté a pikantní. Podáváme je třeba s hrachovou kaší a kyselou okurkou.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 800 g vepřového masa
- 200 g anglické slaniny
- 1 červená cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1 lžička kari koření
- 1 lžička soli
- 1 lžička majoránky
- 2 vejce
- 1 lžíce olivového oleje
- kukuřičná strouhanka
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. Maso umeleme na masovém strojku. Na pánvi na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou slaninu a nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova.
Mleté maso smícháme s vejci a kořením, přidáme osmaženou směs, utřený česnek a všechno dobře promícháme. Je-li těsto řídké, přidáme strouhanku. Z těsta vytvarujeme karbanátky, rozložíme je na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě upečeme dozlatova.
Doba pečení bude přibližně 25 až 40 minut, podle trouby.