Čínské knedlíčky plněné krevetovou náplní
Čínské knedlíčky plněné krevetovou náplní jsou dnes velmi oblíbeným jídlem zejména v Japonsku. Těsto gyoza kawa seženete ...
Rizoto z vepřové kýty se žampiony
Rizoto z vepřové kýty se žampiony je syté a velmi jednoduché jídlo. Pokud jste milovníci rýže, je to jedna z nespočetných...
Kuřecí karbanátky s cuketou
Kuřecí karbanátky s cuketou můžeme připravit v cuketové sezóně a jsou výborné. Ať už je podáváme s bramborovou kaší, nebo...
Rychlé smažené koblížky
Rychlé smažené koblížky nemusí kynout, a nezaberou vám tolik času jako klasické kynuté a plněné koblihy. A ke kávě budou...
Parmezánové žemličky
Parmezánové žemličky čerstvě vytažené z vaší trouby budou pryč než napočítáte do deseti. Tohle voňavé pečivo bude chutnat...
Nepečený tvarohový moučník
Nepečený tvarohový moučník je sladce medový a vláčný. Stačí ho vychladit v ledničce....
Kakaový koláč
Kakaový koláč je rychlý a oblíbený moučník. Chcete-li ho zdokonalit, ozdobte každou porci šlehanou smetanou a kouskem ko...
Domácí bramborové lupínky
Pro nečekanou návštěvu lehce připravíme domácí bramborové lupínky. Podle toho jaké použijeme koření na posypání (třeba ml...
Smažené krevety podle Pohlreicha
Tyto dary moře jsou bohaté na bílkoviny a nenasycené mastné kyseliny, které posilují imunitní systém. I když smažené vari...
Čočkový salát se šunkou
Čočkový salát se šunkou připravený z červené čočky je výborný třeba jako rychlý oběd. Zdravé a syté jídlo, které opravdu ...
Ředkvičková polévka s mátou
Ředkvičky jsou skvělá zelenina, protože jsou nejen zdravé, ale také snadno dostupné. Sezóna ředkviček je od jara do podzi...
Cuketový chléb
Vláčné a nadýchané, takové je pečivo, do kterého přidáme cuketu. Tato zelenina se pyšní vysokým obsahem vody. Zanedbateln...
Nastavovaná kaše
Bramborová kaše nastavená ječnými kroupami je tradiční a hlavně levné jídlo, na které se časem trochu zapomnělo, což je š...
Zapečené zelí s klobásou
Zapečené zelí s klobásou je celé jídlo, připravené v jednom pekáči. Zdravé a do sychravého zimního počasí jako dělané....
Losos teriyaki s pak choi a sezamem
Skvělá kombinace sladkého chilli, medu, sezamového oleje a rybí omáčky vás doslova omámí. Toto jídlo připravíte za několi...
Fazolový guláš s uzeninou
Fazolový kotlík s voňavou anglickou slaninou a klobáskou na český stůl prostě patří. Kdo chce jíst o trochu zdravěji, můž...
Výpečky podle Pohlreicha
Výpečky podle Pohlreicha můžeme podávat, kromě klasického zelí s knedlíkem, také s pečenými bramborami nebo s dušenou ze...
Rybí polévka
Rybí polévka je součástí tradiční vánoční večeře téměř v každé české domácnosti. Má různé varianty, ale základní ingredie...
Domácí griotka
Likéry jako griotka se hodí nejen na pití, ale také na přelití různých dezertů jako například pudinků, zmrzlinových pohár...
Americké okurky
Americké okurky jsou naložené okurkové řezy v pikantním nálevu. Kdo má rád ostřejší chuť okurek, ten si je snadno v okurk...
Broskvový ledový čaj
Ledový broskvový čaj má spoustu příznivců a dá se říct, že je to nápoj přímo kultovní. Osvěžující letní drink lze připrav...
Domácí žervé
Ceny potravin letí stále nahoru a řeší se také jejich složení. Výroba domácích potravin je proto stále oblíbenější, proto...
Slepičí polévka
Toto je základní recept na slepičí polévku, kterou uděláte dětskému tělu medvědí službu, protože se jedná o zdravé a výži...
Svítek do polévky s kopřivami
Polévky lze obohatit o různé druhy zavářek, z nichž se svítek řadí k těm honosnějším. V jarním období se přímo nabízí, ab...
Pečený tuřín
Vyzkoušejte tuto neobvyklou a velmi lahodnou přílohu. Tuřín zapečený s parmazánem se skvěle hodí například ke steaku....