Kuřecí karbanátky s cuketou recept
Kuřecí karbanátky s cuketou můžeme připravit v cuketové sezóně a jsou výborné. Ať už je podáváme s bramborovou kaší, nebo s vařenými brambory, vždy chutnají výborně.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g kuřecích prsou
- 4 ks středně velké cukety
- 1/4 hrnku strouhanky
- 1/4 hrnku nastrouhané cibule
- 1 lžička mletého kmínu
- 5 lžic nasekané petrželky
- mletý černý pepř
- sůl
- mletá červená paprika
- olivový olej na smažení
- 5 g hladké mouky
- 2 vejce
Způsob přípravy
Kuřecí karbanátky s cuketou můžeme připravit v cuketové sezóně a jsou výborné. Ať už je podáváme s bramborovou kaší, nebo s vařenými brambory, vždy chutnají výborně. Kuřecí maso rozmixujeme v mixéru. Cukety nastrouháme a přebytečnou vodu slijeme. Ve velké míse smícháme kuřecí maso, nastrouhanou cuketu, mouku, trochu strouhanky a vejce.
Zamícháme a přidáme mletý pepř, papriku, mletý kmín, nadrobno nasekanou cibulku, petrželku a osolíme. Důkladně vše promícháme a ze směsi vytvoříme karbanátky. Ty pak lehce obalíme ve zbytku strouhanky a smažíme je na oleji dozlatova.