Rizoto z vepřové kýty se žampiony recept
Rizoto z vepřové kýty se žampiony je syté a velmi jednoduché jídlo. Pokud jste milovníci rýže, je to jedna z nespočetných variant rýžových jídel.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g vepřové kýty
- 200 g žampionů
- 500 g rýže arborio
- 1 jarní zelená cibulka
- 100 g mraženého hrášku
- 150 g strouhaného parmezánu
- mletý černý pepř
- kari koření
- mořská sůl
- olivový olej
Způsob přípravy
Vepřové maso očistíme a nakrájíme na malé kostky, žampiony na plátky a cibulku na kolečka. Ve vysoké pánvi rozpálíme trochu oleje a maso, cibulku a žampiony na něm krátce osmahneme ze všech stran. Pak vše podlijeme trochou vody, přidáme špetku soli a pepře a dusíme do měkka.
Těsně před koncem přidáme do masové směsi mražený hrášek a vše společně dodusíme. Přebytečnou vodu necháme vyvařit. Mezitím ve slané vodě se špetkou kari uvaříme rýži do měkka.
Masovou směs pak smícháme s uvařenou rýží a vše podle chuti ještě dochutíme solí a pepřem. Hotové rizoto na talíři posypeme trochou strouhaného parmezánu.