Fazolový guláš s uzeninou recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí4 porce

Fazolový kotlík s voňavou anglickou slaninou a klobáskou na český stůl prostě patří. Kdo chce jíst o trochu zdravěji, může uzeniny vynechat. I tak si totiž pochutná.
(celý recept)

Fazolový kotlík s voňavou anglickou slaninou a klobáskou na český stůl prostě patří. Kdo chce jíst o trochu zdravěji, může uzeniny vynechat. I tak si totiž pochutná. ...

Ingredience receptu

  • 300 g sušených bílých fazolí
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 bobkový list
  • 80 g anglické slaniny
  • 1 menší kvalitní klobásu
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžička mleté pálivé papriky
  • 1 lžička saturejky
  • 3 lžíce přepuštěného másla nebo rostlinného oleje
  • sůl


Způsob přípravy

Fazole na sítu propláchneme studenou vodou. Nasypeme je do hrnce, zalijeme čerstvou vodou, přičemž její hladina by měla být alespoň o 2 centimetry výše než fazole a necháme přes noc nabobtnat. Ráno vodu slijeme. Fazole se sice dají vařit i v původní vodě, uchovají si více živin, ale později hrozí zažívací potíže v podobě velkého nadýmání.

Vodu s fazolemi přivedeme k varu, přidáme bobkový list a luštěninu vaříme do měkka. Mezitím si nakrájíme cibuli, slaninu, klobásu a očistíme a prolisujeme česnek. V hrnci rozehřejeme tuk a nejprve na něm opékáme slaninu. Když začne pěkně hnědnout, přidáme cibuli a nakonec česnek. Ztlumíme oheň, přimícháme mletou papriku, saturejku, protlak a nakonec fazole i s částí tekutiny.

Guláš dochutíme solí. Nakonec vmícháme na kolečka nakrájenou klobásu a krátce prohřejeme. Hotový pokrm podáváme s čerstvým chlebem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Fazolový guláš s uzeninou recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Fazolový guláš s uzeninou.
Nebo hledejte podobné podle části názvu fazolový guláš uzeninou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Fazolový guláš s uzeninou


×