Rychlé smažené koblížky recept
Rychlé smažené koblížky nemusí kynout, a nezaberou vám tolik času jako klasické kynuté a plněné koblihy. A ke kávě budou chutnat.
(celý recept)
Ingredience receptu
- těsto:
- 200 g hladké mouky
- 75 g cukru krupice
- 1 vejce
- 125 g kefíru
- 1 lžička zakysané smetany
- špetka jedlé sody
- špetka soli
- špetka skořice
- dokončení:
- olivový olej na smažení
- cukr moučka
Způsob přípravy
Ve větší mise ušleháme cukr s vejcem, zakysanou smetanou, přidáme kefír, špetku skořice, špetku jedlé sody a špetku soli. Pak postupně přidáváme za stálého míchání mouku až vznikne pevné hladké těsto.
Na pomoučeném vále z těsta vyválíme placku silnou asi 1 cm. Z placky vykrajujeme kolečka asi o průměru 8 cm a v jejich středu vykrojíme kolečka o průměru asi 4 cm.
V pánvi ve vyšší vrstvě oleje pak postupně jednotlivé koblížky smažíme asi 2 minuty po každé straně dozlatova.
Usmažené koblížky odkládáme na papírové ubrousky, abychom se zbavili přebytečného tuku. Hotové pak pocukrujeme moučkovým cukrem.