Sdílet:

Domácí žervé recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření2880 minPočet porcí4 porce

Ceny potravin letí stále nahoru a řeší se také jejich složení. Výroba domácích potravin je proto stále oblíbenější, protože není nad to, když člověk ví, co jí. Udělat si doma žervé je navíc velmi snadné a úsporné.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 500 ml podmáslí nebo kefíru
  • sůl
  • bylinky na dochucení


Způsob přípravy

Do větší mísy umístíme cedník, který vyložíme čistým plátýnkem.

Na plátýnko nalijeme podmáslí nebo kefír a necháme ho při pokojové teplotě, ať látkou prokapává a houstne. Dáme mu čas, a to rovnou 48 hodin.

Husté žervé dochutíme solí a nasekanými bylinkami, například pažitkou a mažeme na čerstvý chléb. Ideálně doma upečený.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Domácí žervé recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Domácí žervé.
Nebo hledejte podobné podle části názvu domácí žervé .
Hledat podobné recepty na internetu jako Domácí žervé

Kde najít informace



×