Lívance s jablky recept
Taky vám lívance a palačinky připomínají dětství?
(celý recept)
Ingredience receptu
- cukr - skořicový
- olej
- 0,5 kg jablíčka
- 300 ml polotučné mléko
- 3 polévkové lžíce cukr
- 250 g mouka - hladká
- kypřicí prášek do pečiva
- 3 ks vajíčka
Způsob přípravy
Připravíme si kvalitní lívanečník a mašlovačkou ho vytřeme tukem.
Skořicový cukr si nasypeme do prostorné mísy a odložíme na linku.
Natrhaná a umytá jablíčka zbavíme slupek a na struhadle rozstrouháme na jemno.
Vezmeme si vyšší nádobu a vlijeme bílky. Vyšleháme do tuha.
Do větší mísy si vyklepneme žloutky a přidáme tři polévkové lžíce cukru. Třeme a třeme.
Přisypeme hladkou mouku, špetku kypřicího prášku a zamícháme. Přilijeme mléko. Nandáme rozstrouhaná jablíčka. Zamícháme.
Opatrně nandáme sníh. Opékáme na lívanečníku z jedné i druhé strany. Potom je ihned vložíme do skořicového cukru a můžeme servírovat. Uvidíte jak se po nich zapráší.