Karbanátky recept
Karbanátky jsou oblíbeným jídlem mnohých z nás. Existují na ně desítky receptů. Mohou být z masa, ale také z různých druhů zeleniny. Tento recept je s masem, a je bez smažení. Tyhle karbanátky upečeme v troubě.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 250 g hovězího masa
- 250 g vepřového masa
- 2 starší rohlíky
- 1 cibule
- 2 vejce
- 4 stroužky česneku
- mléko
- mořská sůl
- mletý černý pepř
- strouhanka
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Maso umeleme a promícháme. Rohlíky nakrájíme na kolečka a namočíme je do mléka. Po chvíli z nich přebytečné mléko vymačkáme a v míse je smícháme s mletým masem.
Přidáme utřený česnek, rozšlehaná vejce, nadrobno nakrájenou cibuli, špetku soli a pepře a vše důkladně prohněteme aby se těsto dobře spojilo. Pokud je příliš řídké, zhustíme ho strouhankou.
Na plech vyložený pečícím papírem a vymazaný olejem naskládáme vytvořené karbanátky a v předehřáté troubě je pečeme asi čtvrt hodiny. Pak je obrátíme a dopečeme ještě dalších 15 minut.
Vhodnou přílohou je bramborová kaše nebo vařené brambory.