Pohlreich sekaná recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření80 minPočet porcí4 porce

Upéct chutnou sekanou může být někdy trochu oříšek, proto jsem se nechala inspirovat radami šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha a upekla výbornou sekanou podle jeho návodu. Zkuste to i vy!
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 350 g vepřového mletého masa
  • 350 g hovězího mletého masa
  • 3 vejce
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 - 2 lžíce hladké mouky
  • 3 - 5 lžic strouhanky (přidáváme dle potřeby)
  • 1 čajová lžička majoránky
  • pepř
  • sůl
  • olej
  • 1 dcl piva


Způsob přípravy

Cibuli a česnek očistíme, nakrájíme nadrobno a krátce osmažíme na lžíci oleje. Ve větší míse smícháme vepřové a hovězí maso, přidáme sůl, pepř, majoránku, hladkou mouku, strouhanku, cibuli a česnek.

Maso rukama pečlivě prohněteme, dlaní rozpůlíme a z každé půlky vytvarujeme šišku. Obě šišky uložíme do větší zapékací mísy, podlijeme trochou vody a pivem.

Troubu předehřejeme na 150 °C a sekanou pečeme dle velikosti přibližně hodinu. Podáváme se zeleninovým salátem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Pohlreich sekaná recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Pohlreich sekaná.
Nebo hledejte podobné podle části názvu pohlreich sekaná .
Hledat podobné recepty na internetu jako Pohlreich sekaná

Kde najít informace



×