Pohlreich sekaná recept
Upéct chutnou sekanou může být někdy trochu oříšek, proto jsem se nechala inspirovat radami šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha a upekla výbornou sekanou podle jeho návodu. Zkuste to i vy!
(celý recept)
Ingredience receptu
- 350 g vepřového mletého masa
- 350 g hovězího mletého masa
- 3 vejce
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 - 2 lžíce hladké mouky
- 3 - 5 lžic strouhanky (přidáváme dle potřeby)
- 1 čajová lžička majoránky
- pepř
- sůl
- olej
- 1 dcl piva
Způsob přípravy
Cibuli a česnek očistíme, nakrájíme nadrobno a krátce osmažíme na lžíci oleje. Ve větší míse smícháme vepřové a hovězí maso, přidáme sůl, pepř, majoránku, hladkou mouku, strouhanku, cibuli a česnek.
Maso rukama pečlivě prohněteme, dlaní rozpůlíme a z každé půlky vytvarujeme šišku. Obě šišky uložíme do větší zapékací mísy, podlijeme trochou vody a pivem.
Troubu předehřejeme na 150 °C a sekanou pečeme dle velikosti přibližně hodinu. Podáváme se zeleninovým salátem.