Steak s pečenými brambory recept
Steak s pečenými brambory je známé a oblíbené jídlo. S kvalitním hovězím masem tento recept nelze pokazit.
Ingredience receptu
- 700 g hovězího steaku
- 1 lžíce slaného másla
- 2 1/2 lžičky mletého černého pepře
- 2 lžička nasekaného čerstvého rozmarýnu
- 2 stroužky česneku
- 500 g brambor
- 1/2 hrnku olivového oleje
- 2 lžičky soli
- 1 lžička mleté papriky
- 2 lžičky nasekaného čerstvého tymiánu
- 500 g nakrájené kapusty
Způsob přípravy
Steak s pečenými brambory je známé a oblíbené jídlo. S kvalitním hovězím masem tento recept nelze pokazit. Maso potřeme olejem a vložíme do uzavíratelného plastového sáčku společně s lžičkou pepře, soli, papriky, dvěma lžičkami tymiánu, dvěma lžičkami rozmarýnu a utřeným česnekem. Dobře protřepeme a necháme nejméně 30 minut uložené v ledničce. Mezitím troubu předehřejeme na 180 stupňů.Brambory nakrájíme na čtvrtiny a v míse je osolíme, opepříme a zalijeme rozpuštěným máslem.
Na plech vyložený alobalem pak brambory rovnoměrně naskládáme a pečeme je 20 minut v předehřáté troubě. Pak je přesuneme k okraji plechu a zvýšíme teplotu trouby na 220 stupňů. Maso položíme na plech a pečeme ho 6 minut po jedné straně. Maso nyní obrátíme, přidáme na plech kapustu a promícháme ji s brambory a vše pečeme dalších 6 minut. Hotové maso na prkénku naporcujeme přes vlákno a podáváme s brambory a kapustou.