Biftek pečený v alobalu recept
Bifteky pečené v alobalu jsou lahodné, křehké a voní sýrem. Použít můžete sýr ementál,gouda, eidam, podle vlastní chuti.
Ingredience receptu
- 800 g hovězí svíčkové
- 4 tlustší plátky libové šunky
- 4 plátky tvrdého sýra
- sůl
- mletý černý pepř
- mletá červená paprika
- špetka chilli koření
- olivový olej
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 190 stupňů. Maso rozkrojíme na čtyři silnější plátky. Plátky zlehka naklepeme, osolíme a okořeníme.
Připravíme si čtyři kusy alobalu. Každý alobal potřeme olivovým olejem, na olej položíme plátek masa, na maso sýr a na sýr plátek šunky. Každý biftek pevně a neprodyšně zabalíme.
Balíčky s bifteky rozložíme na rošt do předehřáté trouby a zvolna pečeme přibližně půl hodiny. Přílohou mohou být hranolky nebo zeleninový salát.