Vepřové kotlety se zelím podle Pohlreicha recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí4 porce

Kombinace vepřového masa a zelí je v české kuchyni prostě nesmrtelná, a když přidá svůj recept i známý šéfkuchař, není co řešit. Tohle prostě musíte vyzkoušet taky!
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 4 vepřové kotlety bez kosti
  • 100 g anglické slaniny
  • 1 menší hlávku bílého zelí
  • 1 lžíce přepuštěného másla (nebo jiného tuku)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 snítka rozmarýnu (nebo lžička sušeného)
  • sůl
  • pepř


Způsob přípravy

Nejprve si připravíme marinádu na maso. Do středně velké misky nalijeme olivový olej, přidáme odrhnutý rozmarýn a promícháme. Kotlety v marinádě pěkně namočíme, misku zakryjeme potravinovou fólií a uložíme alespoň na 30 minut do chladu.

Do hrnce dáme vařit dostatek vody, osolíme ji a jakmile začne vřít, sundáme nádobí z plotny. Zelí nakrájené na nudličky vodou spaříme a ihned scedíme.

Nyní budeme potřebovat dvě pánve s nepřilnavým povrchem. Na jednu z nich nakapeme trochu oleje a přidáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, kterou budeme smažit. Ve druhé pánvi rozpustíme přepuštěné máslo a na něm opékáme osolené a opepřené kotlety.

A co zelí? Jakmile začne slanina hnědnout a křupat, přisypeme do pánve spařené zelí. Směs promícháme a chvíli společně opékáme.

Kotlety se zelím servírujeme nejlépe v kombinaci s knedlíky a je jedno, jestli budou houskové nebo bramborové.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Vepřové kotlety se zelím podle Pohlreicha recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu vepřové kotlety zelím podle pohlreicha .
Hledat podobné recepty na internetu jako Vepřové kotlety se zelím podle Pohlreicha

Kde najít informace



×