Hrachová kaše od Pohlreicha recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Luštěnina hrách je bohatý na kvalitní bílkoviny a dříve tvořil základ jídelníčku. Dnes se k této potravině v kuchyni postupně vracíme, a také zajímavých receptů, které se z hrachu dají připravit, přibývá.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 300 g suchého půleného žlutého hrachu
  • 2 lžíce přepuštěného másla ghee
  • 80 - 100 ml smetany na vaření
  • 1 středně velká cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 - 2 lžíce octa (nejvhodnější je slaný umeocet)
  • 4 - 5 kuliček nového koření
  • 3 - 4 bobkové listy
  • mletý pepř
  • sůl


Způsob přípravy

Žlutý půlený hrách má tu velkou výhodu, že se nemusí předem namáčet. Přesto ho doporučujeme ponořit do vody na 30 minut, poté vodu slít, a pak už se lze vrhnout do přípravy receptu.

Cibuli očistíme a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo, přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět. Poté přisypeme česnek a krátce prohřejeme.

Do pánve přisypeme hrách, koření a asi minutu orestujeme. Poté směs zalijeme horkou vodou tak, aby byl hrách ponořený a vaříme ho doměkka. Trvá to přibližně 40 - 45 minut.

Hrách osolíme, opepříme a opatrně z něj vytáhneme nové koření a bobkové listy. Směs rozmixujeme ponorným mixérem, zjemníme smetanou a dochutíme octem.

Kaši můžeme ozdobit osmaženou cibulkou nebo dle vlastní fantazie.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Hrachová kaše od Pohlreicha recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Hrachová kaše od Pohlreicha.
Nebo hledejte podobné podle části názvu hrachová kaše pohlreicha .
Hledat podobné recepty na internetu jako Hrachová kaše od Pohlreicha

Kde najít informace



×