Rizoto z pšenice špalda recept

Adéla S.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí6 porcí

Lahodné jídlo plné minerálů a vitamínů, které vás uspokojí a zároveň nepřiberete na váze.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 6-8 šálků zeleninové zásoby
  • 2 šálky měkkých bílých bobulí ozimé pšenice
  • 1 malá cibule, jemně nakrájená na kostičky
  • 3-4 stroužky česneku, mleté
  • ½ šálku vína sauvignon blanc
  • 2 lžíce másla
  • 1 šálek sýra parmigiano-reggiano
  • 1 šálek dušené zeleniny


Způsob přípravy

Připravte si všechny přísady na rizoto předem a zahřejte zeleninový vývar v hrnci. Ve velké pánvi rozpustíme máslo a orestujeme cibuli na středním ohni, dokud cibule dokud nesosklovati. Přidejte česnek a další koření podle vašeho výběru a orestujte na panvi

Přidejte pšenici do smažené směsi a míchejte, dokud nebude každá pšeničná bobule potřená máslem. Měli byste cítit karamelovou vůni opečené pšenice.

Přidejte 1/2 šálku bílého vína, míchejte a vařte, dokud víno úplně neklesne a pánev není téměř suchá.

Začněte přidávat zahřátý zeleninový vývar po jedné naběračce. Když se tekutina téměř úplně vstřebá, přidejte další naběračku, dokud nebudete mít dostatek vývaru na vaření pšenice a nic víc.

Asi po 20 minutách začněte ochutnávat pšeničné bobule. Rizoto je připraveno, když jsou pšeničné bobule stále trochu křupavé a krémové.

Nakonec přidejte další naběračku vývaru, dvě lžíce másla a sýr. Zamíchejte a okamžitě podávejte.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Rizoto z pšenice špalda recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Rizoto z pšenice špalda.
Nebo hledejte podobné podle části názvu rizoto pšenice špalda .
Hledat podobné recepty na internetu jako Rizoto z pšenice špalda

Kde najít informace



×