Rychlé rizoto s vejci recept
Rychlé rizoto s vejci je trochu jiné, než bývá obvyklá klasika, ale určitě vám bude chutnat. Čerstvé zelené bylinky můžete podle sezóny obměňovat. A pokud nejste vegetariáni, můžete ho doplnit pečeným kuřetem a vařenou brokolicí.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 hrnky rýže Arborio
- 4 vejce
- 1 jarní cibulka
- 1 hrnek naloženého hrášku
- 1 mrkev
- 2 lžíce zelené petržele nebo pažitky
- sůl
- mletý černý pepř
- olivový olej
Způsob přípravy
Rýži propláchneme a uvaříme podle návodu na obalu. Ve vysoké pánvi na trošce oleje rozšleháme vejce a krátce je osmažíme. Než úplně ztuhnou, přidáme k nim rýži a promícháme.
Nyní do rizota přidáme hrášek, nadrobno nasekanou jarní cibulku a petrželku, a nakonec nahrubo nastrouhanou mrkev. Osolíme a opepříme podle chuti a už jen prohřejeme.