Pohankové rizoto recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření40 minPočet porcí2 porce

Zahřívá organismus, prospívá všem, kdo mají problémy s křečovými žilami, je přirozeně bezlepková. Pohanka chutná po oříšcích a připravit se z ní dá kaše nebo třeba skvělé rizoto. Existuje několik druhů této obiloviny a pokud budete v obchodě váhat mezi tmavší nebo světlejší variantou, vyberte si tu světlejší, je o něco chutnější.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 200 g pohanky
  • 400 g zeleniny “co dům dal” (např. hrášek, mrkev, brokolice, pórek…)
  • 1 středně velká cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 80 g sýru Feta nebo balkánského sýra
  • ½ lžičky majoránky
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř


Způsob přípravy

Pohanku propláchneme pod tekoucí vodou a nasypeme do hrnce. Jeden díl pohanky zalijeme 1,5 - 2 díly vody, přidáme sůl, vodu přivedeme k varu a vaříme do změknutí. Trvá to asi 15 minut. Poté scedíme vodu.

Zeleninu omyjeme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi zahřejeme olej a na něm zpěníme cibuli. Po chvilce přidáme česnek nakrájený na plátky a chvilku ho orestujeme. Do pánve přidáme zeleninu, sůl, pepř i majoránku. Krátce vše osmahneme, pak směs podlijeme vodou a dusíme doměkka.

Když je zelenina měkká, přisypeme do pánve pohanku, vše promícháme a ještě prohřejeme. Hotový pokrm naservírujeme na talíře, posypeme rozdrobeným sýrem Feta a podáváme.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Pohankové rizoto recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Pohankové rizoto.
Nebo hledejte podobné podle části názvu pohankové rizoto .
Hledat podobné recepty na internetu jako Pohankové rizoto

Kde najít informace



×