Pečená podzimní zelenina recept
Pečená podzimní zelenina je snadno připravené vegetariánské jídlo. Jeden z mnoha receptů jak chutně připravit dobrý a levný pokrm z cuket.
Ingredience receptu
- 700 g brambor
- 2 menší mladé cukety
- 6 lžic olivového oleje
- 3 větvičky čerstvé petržele
- 1 červená paprika
- 4 malá rajčátka
- pepř
- sůl
Způsob přípravy
Pečená podzimní zelenina je snadno připravené vegetariánské jídlo. Jeden z mnoha receptů jak chutně připravit dobrý a levný pokrm z cuket. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Stejně tak nakrájíme i cukety, ale ty necháme neoloupané. Na vymazaný plech naskládáme vedle sebe plátky brambor a cuket,lehce opepříme, osolíme a pokapeme olivovým olejem.
Vše pečeme asi 35 minut, až brambory změknou a cuketa zezlátne. Mezitím na zbytku olivového oleje orestujeme červenou papriku nakrájenou na tenké proužky a malá rajčátka. Ve velké servírovací míse pak smícháme směs brambor a cuket s paprikou a rajčaty a nadrobno nasekanou petrželkou. Můžeme podávat samostatně, nebo jako přílohu k minutkovým masům.