Zeleninová příloha k masu recept
Zeleninová příloha k masu je jednou z možností, jak netradičně použít pórek. Chutná to výtečně.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 střední pórky
- 2 bílé cibule
- 4 rajčata
- 2 lžičky hnědého cukru
- 100 ml suchého bílého vína
- 1 lžíce nasekané petrželky
- 3 lístky bazalky
- sůl
- olivový olej
- balzamikový ocet
Způsob přípravy
Pórky důkladně očistíme. Zelenou část nakrájíme nadrobno, bílou na tlustší kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na osminky. Ve vysoké pánvi na 4 lžících oleje prudce a krátce orestujeme nakrájený pórek s cibulí.
Přidáme špetku soli a cukr, promícháme a na mírném oleji necháme vše za občasného promíchání asi 15 až 25 minut zkaramelizovat.
Pak přilijeme víno, přidáme na malé kousky nakrájená rajčata, petržel a nasekanou bazalku, a společně vše 5 minut podusíme
Hotovou přílohu dochutíme podle chuti cukrem a octem.