Zeleninová příloha k masu recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí2 porce

Zeleninová příloha k masu je jednou z možností, jak netradičně použít pórek. Chutná to výtečně.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 2 střední pórky
  • 2 bílé cibule
  • 4 rajčata
  • 2 lžičky hnědého cukru
  • 100 ml suchého bílého vína
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • 3 lístky bazalky
  • sůl
  • olivový olej
  • balzamikový ocet


Způsob přípravy

Pórky důkladně očistíme. Zelenou část nakrájíme nadrobno, bílou na tlustší kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na osminky. Ve vysoké pánvi na 4 lžících oleje prudce a krátce orestujeme nakrájený pórek s cibulí.

Přidáme špetku soli a cukr, promícháme a na mírném oleji necháme vše za občasného promíchání asi 15 až 25 minut zkaramelizovat.

Pak přilijeme víno, přidáme na malé kousky nakrájená rajčata, petržel a nasekanou bazalku, a společně vše 5 minut podusíme

Hotovou přílohu dochutíme podle chuti cukrem a octem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Zeleninová příloha k masu recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Zeleninová příloha k masu.
Nebo hledejte podobné podle části názvu zeleninová příloha masu .
Hledat podobné recepty na internetu jako Zeleninová příloha k masu


×