Sdílet:

Domácí karamel recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí8 porcí

Domácí karamel se hodí při přípravě ovocných, zmrzlinových a pudinkových pohárů. Recept je velmi jednoduchý, je však třeba přesně dodržet postup a teplotu všech ingrediencí.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 300 g cukru krupice
  • 100 g kvalitního másla
  • 200 ml sladké smetany (33%)


Způsob přípravy

Smetanu budeme potřebovat vlažnou, máslo změklé (pozor, ne tekuté). Ve vyšší pánvi za stálého míchání zahříváme cukr, až úplně zkapalní a nejsou v něm žádné kousky.

Nyní opět za stálého míchání přidáváme změklé máslo a zahříváme tak dlouho, až se máslo úplně rozpustí a vznikne jednolitý krém. Teprve nyní pomalu přiléváme teplou smetanu a mícháme tak dlouho, až se vše úplně spojí.

Hotový karamel přes sítko nalijeme do uzavíratelných sklenic a necháme vychladnout. Pak sklenice zavíčkujeme a uložíme do ledničky.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Domácí karamel recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Domácí karamel.
Nebo hledejte podobné podle části názvu domácí karamel .
Hledat podobné recepty na internetu jako Domácí karamel

Kde najít informace



×