Lák na okurky recept
0,75 l 0,75 l octa 120 g 120 g ... recept na lák na okurky lak na okurky recept recept lak na okurky nálev na okurky nejlepsi lak na okurky lák do okurek lák na okurky na jednu sklenici okurkový nálev lák na okurky do jedné sklenice dobrý lák na okurky lak na okurky bez zavařování lák na okurky do s
Podobné recepty jako Lák na okurky
Snadné zavařování recept
Doba sterilování jedné sklenice: obsah 0,7 l je 5 - 6 minut x počet sklenic (5 sklenic sterilujeme 30 minut). Obsah 0, 3 l sterilujeme 3 minuty. Zase násobíme počet sklenic počtem minut. Troubu nastavíme na 700 W !!! - Ořechová jádra zavařujeme 1 skl. 0,7 l, pouze 2 minuty. Nikdy nezavařujeme jen je
Podobné recepty jako Snadné zavařování
Rychlý nálev na okurky
Připravíme si zavařovací sklenici menší velikosti ( 0,37 l). Důkladně ji umyjeme. Hrnec s osolenou vodou uvedeme do varu. Osladíme. Dáme maličko octa. Umyté okurky vyskládáme do teplé sklenice a vhodíme kuličky pepře. (6 ks) Přisypeme nové koření. (4 kuličky) Přilijeme teplý lák. Zavíčkujeme. Vložím
Podobné recepty jako Rychlý nálev na okurky
Nálev na okurky
Na zahradě si natrháme okurky. Zbavíme nečistot a důkladně opláchneme ve vodě. Umyjeme si sklenici.(nálev 0,7 l) Omytou a rozkrájenou (cibuli, kopr, mrkev) zeleninu vložíme do sklenice. Přidáme koření, sůl a další ingredience. Pěkně naskládáme okurky. Nakonec vlijeme vodu.
Podobné recepty jako Nálev na okurky
Okurky rychlé recept
Na jednu sklenici O,7 l: okurky 4 kuličky 4 kuličky pepře 2 kuličky 2 kuličky nového koření 7 kuliček 7 kuliček sacharinu (dianer) 1 1 bobkový list 1/2 lžičky soli 1 dcl 1 dcl octa doleju vodou Nutriční hodnoty Energie: 33 kJ / 8 kcal; Bílkoviny: 0,00 g; Tuky: 0,00 g; Vláknina: 0,00 g; Cholesterol:
Podobné recepty jako Okurky rychlé
Zavařování okurek
1,5 l vody, 0,5 l octa, 60 g soli 26 tab cukerinu - jsem diabetička. Stačí na 8 sklenic 0,7 l. Používán na většinu zeleniny. Do okurek přídávám na skleniíci 5 pepřů, 3 nová koření, 2 hřebíčky, 1 bobek, lžičku hořčičných semínek a květ kopru, několik plátků mrkve a pár kousků šalotky.
Podobné recepty jako Zavařování okurek
Kysané zelí do sklenic recept
Potom zelí natlačíme do 0,7 l sklenic tak,aby v každé byla i šťáva a zavíčkujeme. Můžeme použít i šroubovací víčka. Dáme je na plechy, nejlépe k topení nebo někam do tepla. Víčka se vypoulí a zelí pracuje a stéká z nich voda. Necháme tak asi 2-3 týdny, víčka by se měla vcucnout, ale pokud ne, nevadí
Podobné recepty jako Kysané zelí do sklenic
Kozí rohy ve sladkokyselém nálevu recept
Na jednu sklenici: 1 lžička 1 lžička soli 3 ... Energie: 700 kJ / 167 kcal; Bílkoviny: 0,00 g; Tuky: 11,00 g; Vláknina: 0,00 g; Cholesterol: 0 mg Sodík: 3,20 g Sůl: 8,00 g; Sacharidy: 17,10 g; Zobrazit více hodnot Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách Postup přípravy Omyté kozí rohy narovnáme do s
Podobné recepty jako Kozí rohy ve sladkokyselém nálevu
Nálev na Znojemské okurky
Nálev na "Znojemské okurky" - recept: Vodu, ocet, cukr a cukerín svaříme a za horka jej naléváme na okurky v litrových sklenicích, do kterých jsme na dno dali dle chuti cibuli, mrkev,
Podobné recepty jako Nálev na Znojemské okurky
Nálev na okurky od maminky recept
0,5 l 0,5 l octa 8 dkg 8 dkg soli 15 dkg 15 ... Je pravda, že část cukru se nerozpustí, ale to vůbec nevadí, když je obsah vlažný, sklenici obrátím a několikrát zatřepu a cukr se rozpustí, když vychlazené ukládám do spíže, tak ještě každou sklenici v ruce otočím, aby se rozpuštěný cukr promíchal s v
Podobné recepty jako Nálev na okurky od maminky
Nejlepší smažený vepřový řízek krok za krokem
Nejlepší smažený vepřový řízek krok za krokem. Domácí variace proslulého vídeňského řízku si s tím světově proslulým vůbec nezadá. Řízek můžete samozřejmě připravovat různě, ale aby byl originálu co nejpodobnější, je dobré znát pár triků (najdete je také v našich tipech).
Podobné recepty jako Nejlepší smažený vepřový řízek krok za krokem
Taťkovy okurky recept
Okurky naskládáme do sklenic 0,7 a přidáme koření, cukr, sůl, sacharin, ocet a dolijeme sklenici vodou. Zavíčkujeme a zavaříme na 80 stupňů na 15…
Podobné recepty jako Taťkovy okurky
Červená řepa sterilovaná
0.0. moje hodnoceni. 4.3 hodnotilo: 83 doba přípravy: 50 minut. obtížnost: snadné. Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept. 4 fotografie Nahrát fotku Suroviny. 6 porce. Nálev 150 g sůl 4 l voda 1 l ocet křen - není nutný. 50 ks cukerin - tablety. 1 lžička fenyklová semínka - kdo nemá r
Podobné recepty jako Červená řepa sterilovaná
Láčenky a kvašáky recept
Na jednu 3,75 sklenici budeme potřebovat: 1,5kg 1,5kg cca 1,5 -1,7 kg okurek nakládaček (střední velikosti) - tvrdé, bez plísní a kazů, okurky řádné omýt a nechat min 1 h ponořené ve vodě . ocet voda sůl 7 kuliček 7 kuliček pepře . cukr kopr (alespoň dva svazky, květ) velká cibule nakrájená na půlmě
Podobné recepty jako Láčenky a kvašáky
Americké okurky
7. 2006 15:48. Já jsem očištěné okurky nastrouhala i se slupkami na mixeru RONIC - struhadlo "hranolky".Dávala jsem do sklenic 0,7 l - nálevu mi zbylo. Měla jsem proto obavu,ˇže jsem okurky příliš vymačkala ne chuť bude mdlá. Nevydržela jsema a jednu sklenici otevřela - chuť byla velmi dobrá - spíše
Podobné recepty jako Americké okurky
Sladkokyselé okurky recept
Do sklenice 0,7 l nejdříve vložíme kopr, listy černého rybízu, tenké plátky křenu, cibule a mrkve. Vkládáme okurky, které postupně prokládáme křenem, cibulí a mrkví. Nahoru pak dáme bobkový list, 2-3 kuličky nového koření, 10 kuliček pepře, 1/2 lžičky hořčičného semena, kousek feferonky a snítku tym
Podobné recepty jako Sladkokyselé okurky
Utopenci II.
Na jednu čtyřlitrovku použiju tak jedno a půl balení (jsou po desíti), ale to už je individuální. Špekáčky sloupneme a rozkrojíme na půlky, které pak ze strany hřbetu podélně uprostřed nakrojíme do hloubky, aby se lák dostal hezky dovnitř. Pak si nachystáme haldy cibule - na jeden špekáček (tj. dvě
Podobné recepty jako Utopenci II.
Milotické okurky bez vařeného nálevu recept
0,11 g; Tuky: 0,02 g; Vláknina: 0,21 g; Cholesterol: 0 mg Sodík: 2 mg Sůl: 0,00 g; Sacharidy : 37,52 g; Zobrazit více hodnot Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách Postup přípravy Vše naskládáme do sklenice, zalijeme studenou vodou asi 1 cm pod víčko. Sterilizujeme v zavařovacím hrnci 20 minut při
Podobné recepty jako Milotické okurky bez vařeného nálevu
Okurky velmi dobré recept
Na dno každé sklenice dáme cukr, sůl, koření, ocet a pak rovnáme okurky, které prokládáme zeleninou, koprem a listem.Až máme sklenici plnou,…
Podobné recepty jako Okurky velmi dobré
Papriky plněné kysaným zelím a paprikový salát recept ...
Do 7 sklenic o obsahu 0,7 l jsem dávala po třech paprikách = 21 ks paprik (měla jsem 14 světlezelených paprik a 7 tmavočervených špičatých kapií) plus 2 kg kysaného zelí. Nejdřív umyji sklenice a víčka, uvařím lák, aby mi stačil zchladnout. Papriky omyji, seříznu vršky se stopkou a vyčistím je od se
Podobné recepty jako Papriky plněné kysaným zelím a paprikový salát ...
Kvašené okurky
Kvašené okurky - recept: Do velké sklenice dáme okurky, zalijeme vodou, přidáme sůl, kopr, kolečka křenu a 2-3 stroužky česneku. Necháme 9 dní kvasit při pokojové teplotě.
Podobné recepty jako Kvašené okurky
Recept: Chutňučké sterilované okurkové řezy ...
2 kuličky nového koření pro jednu sklenici 0,7l; 4 pepře pro jednu sklenici 0,7l; 3 cibule; 2 mrkve; 4 lžíce soli; 1 l octu; 2 l vody; 1,5 - 2 kg okurek (nakládačky) Pracovní postup: Větší okurky nakrájíme na podélné řezy, ve sklenici je proložíme snítky kopru, pokrájenými kolečky cibule, mrkve a kř
Podobné recepty jako Recept: Chutňučké sterilované okurkové řezy ...
Rychlokvašky recept
Na dno 5 l láhve dáme omyté listy cca 4-5. Přihodíme několik kuliček pepře, nového koření a hořčičného semínka. Potom sklenice naplníme okurkami, mezi které prokládáme kopr česnek a křen. Okurky ve sklenici zatížíme, nebo upevníme pružnými dřívky. Zalijeme připraveným nálevem, který je teplý asi 70
Podobné recepty jako Rychlokvašky
Znojemský nálev na okurky recept
0,00 g; Vláknina: 0,00 g; Cholesterol: 0 mg Sodík: 40 ,01 g Sůl: 100,00 g; Sacharidy: 150,00 g; Zobrazit více hodnot Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách Postup přípravy Do hrnce dám všechny suroviny na nálev a nechám krátce přejít varem (asi 2-3 minuty). Pak dám nálev vychladit. Miloš Forman se
Podobné recepty jako Znojemský nálev na okurky
Pečený bůček naložený v solném láku recept
1,7 g 1,7 g na 1,7 l vody 100 g soli Postup přípravy Omyté maso osušíme a kůži nařízneme na kostičky. Vetřeme česnek po celé části masa a dáme na 2 hodiny uležet. Ve vodě necháme rozpustit sůl, můžeme ji lehce zahřát pro lepší rozpuštění, ale musíme nechat vychladnout. Maso do solného roztoku ponoří
Podobné recepty jako Pečený bůček naložený v solném láku
Taťkovi utopenci
Cibuli oloupejte a jednu čtvrtinu nakrájejte na půl plátky (do špekáčků), zbytek na kolečka (do sklenice). Velkou sklenici vyložte cibulí a přidejte pár kuliček celého pepře. Špekáčky oloupejte a podélně rozřízněte co nejvíce tak, aby zůstaly stále v celku. Takto připravené špekáčky zevnitř řádně os
Podobné recepty jako Taťkovi utopenci
Zavařování ořechů v mikrovnce recept
Vyloupané ořechy nandáme do vymytých a vysušených sklenic. V mikrovnce vlníme sklenici 0,5 - 0,7 litru 1,5 min na plný výkon. Pak sklenice vyndáme, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru asi na 5 min. Sklenice se po zavíčkování orosí, ale vlhkost se rychle vstřebá. Ořechy jsou zdravé a chutné, můžeme je
Podobné recepty jako Zavařování ořechů v mikrovnce
Zavináče recept
Recept výborný, jen bych poupravil nálev, do kterého se zavináče nakonec naloží společně s moravankou. Rodinný recept na nálev na okurky je 1 a1/4 l vody, 1/2 l octu, 20dkg cukru, 7 dkg soli, 6 zrnek pepře, nového koření, 3 bobkové listy. Na 4-5 cejnů stačí poloviční množství octa a vody. Dobrou chu
Podobné recepty jako Zavináče
ZNOJEMSKÉ OKURKY recept
0 mg Sodík: 68,05 g Sůl: 170,00 g; Sacharidy: 376,00 g; Zobrazit více hodnot Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách Postup přípravy Vše svařit, nechat vychladnout. Okurky proložit koprem, mrkví a cibulí. Sterilizovat 8 minut při 80 stupních. Hlídat, jinak budou měkké a nedobré ! Do tohoto nálevu dá
Podobné recepty jako ZNOJEMSKÉ OKURKY
Kapie v oleji, dle mé tchýně. recept
Dáme víčka a otočíme dnem vzhůru na 15 minut. Pozor na ruce, všude je horký olej, i na té sklenici to klouže. Uložíme do chladu. Doba upotřebitelnosti 4 roky. Olej neztuchne, je v paprice. Na fotce jsou zavařeny 2 kg kapie, paprika je kluzká od oleje a už je změklá, takže se dá do 0,7 l poháru naskl
Podobné recepty jako Kapie v oleji, dle mé tchýně.
Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu
Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu - recept: 1kg hub, 1 ½ l vody, 3 dkg soli a kys. citronovou (pokud není, tak použít citron) dát vařit cca 15 min.Pak 1 ½ l vody, 2 ½ dcl octa, 3 bobk. listy, 10
Podobné recepty jako Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu
Domácí kvašená zelenina
Sklenici umístěte na tmavé chladnější místo s teplotou 18 až 21 °C a počkejte 7 až 10 dní, než proběhne hlavní proces fermentace. Proces kvašení doprovází unikání oxidu uhličitého, a tedy i bublání a pěnění fermentu. Proto sklenice nezapomeňte umístit do misek nebo na talířky, kam bude moct tekutina
Podobné recepty jako Domácí kvašená zelenina
Pikantní utopenci recept
Na 3 l sklenici: 20 20 špekáčků 3 3 cibule 5 ... 0 mg Sodík: 865 mg Sůl: 3,90 g; Sacharidy: 51,90 g; Zobrazit více hodnot Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách Postup přípravy Vodu smícháme s octem, worcesterem, olejem, hořčicí a mletou paprikou. Přidáme bobkový list, mletý pepř, kuličky nové koře
Podobné recepty jako Pikantní utopenci
Utopenci klasika recept
0,75 l 0,75 l vody 0,5 l 0,5 l octa 4 4 bobkové listy 6 kuliček 6 kuliček nového koření 1 lžička 1 lžička celého pepře 1 lžíce 1 lžíce cukru (přivedeme k varu a povaříme cca 5 minut, poté koření z nálevu vyndáme a použijeme jej k prokládání špekáčků ve sklenici)
Podobné recepty jako Utopenci klasika