Milotické okurky bez vařeného nálevu
K přípravě milotických okurek není třeba vařit nálev. Do každé sklenice vkládáme suroviny a koření přesně podle receptu a zalijeme jen čistou vodou. Nemáme-li zavařovací hrnec, nevadí, můžeme je zavařit i v mikrovlnné troubě.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 629 kJ / 150 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,18 g |
Tuky | 0,53 g |
Vláknina | 10,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,27 g |
Sůl | 3,00 g |
Sacharidy | 32,10 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Takhle zavařovaly okurky naše babičky, konečně jsem našla recept, kde byly napsané poměry surovin, proto jsem ho sem dala. Ohledně zavařovaní v mikrovnce se podívejte na recept http://www.toprecepty.cz/recept/6972-zavarovani-v-...
Autor recepu: L. Čermáková, Dadalova kuchařka
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 8. 2020 20:13
Mikesanda1: loni se mi roztrhla sklenice s rajčatovým rozvarem na omáčku. V hrnci mi nechytila jedna sklenice, tak jsem ji nechala "zatáhnout" v mikrovlnce. Stála jsem u ní a hlídala, aby to nevybublalo. Pár vteřin. Ale asi bylo víčko příliš utažené, jak jsem otevřela MT, sklenice praskla a byla jsem v obličeji, na krku i hrudi opařená a pořezaná. Píši to proto, že i tisíckrát opakovaná činnost může být po tisíciprvní nebezpečná. ;
10. 8. 2020 18:22
Takto zavářím v mikrovlnce všechno ovoce i zeleninu mimo kečupů, zavařenin a povidel, nedoporučuji zavářet husté pokrmy které můžou bublat a vyrazit víčko. Okurky, čalamády, kompoty, ovoce a zeleninu ve vlastní šťávě zavařuji v mikrovlnce asi 10 let. Mám stále stejnou starou mikrovlnku, úplně jednoduchou, používám šroubovací víčka a nikdy se mi nic nezkazilo. Víčka musí být neporušená, ostatní přesně jak píše Hella.
16. 7. 2019 20:56
Také tímto způsobem zavářím a je to vynikající.
19. 1. 2018 23:13
jirik50: Knihu mám věnoval mi ji osobně p.Balaštík.
8. 8. 2016 14:13
Máme podobný rodinný recept, okurky jsou vždy skvělé: sklenice 750 ml, okurky, plátek cibule, kousek mrkve. kopr a přidáme 5 lžiček cukru nebo 5 koleček sacharinu, 5 kuliček celého pepře, 3 kuličky nového koření, 1 bobkový list,1 lžička soli, 5 lžic octa a dolejeme vodou, zavíčkovat a sterilizovat 20 minut při 80 st. C. Výborné jsou, když se přidá malý kousek feferonky.
30. 7. 2016 15:12
Vzpomínám na pana Balaštíka a jeho manželku při každém zavařování v mikrovlnce . Knížka je k dostání v okolí Uh.Hradiště . Jdu udělat další várku.
30. 7. 2016 11:29
manekineko: Je neuvěřitelné, že si dovolíte přidat tak dehonestující komentář k receptu aniž byste ho vyzkoušela, jen na základě toho, že kdysi před 20 lety vám nějaké podobně zavařené okurky nechutnaly ! Každý máme jiné chutě a až vy někdy přidáte váš recept, ráda ho vyzkouším.
29. 7. 2016 20:47
Tak poprvýkrát v živote sa opovažujem pridať názor, a je veľmi hejterský, ste to dohada chutnali? A predtým ste už zavárané uhorky jedli, také klasické, pracné, maminkovské? Bežalo to u nás tak 20 rokov dozadu pod názvom Guličkový nálev, ulakomila som sa, spracovala, ochutnala, nevyhodila, rozdala potrebným s patričným ospravedlnením. Keď nemáte čas na zaváranie, tak si kúpte, neoľutujete, aj fujtajflové Haméééé je o triedu lepšie ako tento pomyj.
3. 11. 2014 13:29
Moc moc díky za recept,díky své lenosti(vařit nálev a vše s tím spojeno)mám letos fakt super okurky.Sklízím kompliment všude,kde je otevru a recept jsem posunula dál již aspoň šesti lidemJiné už dělat nebudu.I když budu plná elánu
16. 8. 2012 16:12
Helli za receptík Ti děkuji31.7.jsem podle něj dělala nálev,nechtělo se mi ho vařita když už byl nálev podle Tebe,tak i to zavařováníJá jinak běžně zavařuji ve velkém papiňákuMinulý víkend jsme jednu sklenku otevřeli,nálev je moc fajnový a okurčičky krásně křupavéBodík posílám+12fotky přikládám
Pokračování 15.11.2012
Helli,včera jsme otevřeli další sklenku.Okurky jsou krásně uležené,opravdu křupavoučké a velice chutnéJeště jednou velké díky
Pokračování 15.11.2012
Helli,včera jsme otevřeli další sklenku.Okurky jsou krásně uležené,opravdu křupavoučké a velice chutnéJeště jednou velké díky
22. 7. 2011 09:09
Já to přehlédla!!!! Dík
22. 7. 2011 08:14
Marie: ??? Je to napsané v postupu - dolejeme studenou vodou....
22. 7. 2011 07:15
Voda se tam nedolívá???
2. 7. 2011 11:26
Tak musím pět jen a jen slova chválitebná, super nálev, vynikající, vůbec to není tak kyselé, jak jsem se obávala. Dělala jsem je v loni, letos na jaře jsme je načali a fakt bomba. Mňamka šílená. Díky za Váš recept.
2. 7. 2011 09:51
Eliza: Já jsem je dělala vloni i letos. Žádne blesky nelítaly a taky jsem fakt měla strach.. navíc, tyhle okurky jsou zatím nejlepší, jaké jsem dělala. Pokud ovšem máš ráda sladkokyselé.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 33 minutami
Sýrový chléb
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 2 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Houbová polévka na paprice
Monyk uvařila před 8 minutami
Dršťková polévka z hlívy
Fitulka uvařil před 45 minutami
Vepřový řízek naruby
katka.zaple uvařila před 54 minutami
Brambory zapečené s uzeným masem a sýrem
sm57@seznam.cz uvařila před 1 hodinou
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 6 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 11 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 12 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 13 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 14 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: nálev na okurky bez zavařování nálev na okurky na jednu sklenici nálev okurky zavařování okurek deko okurky bez nálevu zavařování okurek po jedné sklenici okurky nakládačky recept nálev na okurky deko zavařování okurek bez nálevu zavařování okurek v zavařovacím hrnci zavařování okurek nálev okurky bez vařeneho nalevu nálev na okurky na 1 sklenici nálev z deka na okurky nalev na okurky bez vareni recept na zavařování okurek dadalova kuchařka zavarovani okurek nálev na okurky zavařování okurek s dekem
Suroviny: okurky sterilované, cibule, kopr, cukr, deko, ocet
Milotické okurky bez vařeného nálevu
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/59YY
26 názorů