Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lák na okurky

Milujete kyselé okurky a ještě jste si na ně netroufli? S tímto receptem to půjde téměř samo a budete na sebe pyšní. Stačí jen očistit okurky, připravit jednoduchý nálev, vše společně nandat do sklenic a zavařit.

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 25 min

30 min (5 min příprava + 25 min tepelná úprava)

15. 7. 2014 17:29

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 646 kJ / 1 350 kcal
Bílkoviny5,60 g
Tuky5,70 g
Vláknina4,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 48,04 g
Sůl120,00 g
Sacharidy317,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

jozefa

21. 7. 2014 02:06

Severinka:skús sterilizovať na 80 st.C.na 20min.a potom do deky zabaliť aby vychladli a majú peknú zelenú farbu.jjozefa@atlas.sk

jozefa

21. 7. 2014 01:59

jjozefa@atlas.skMajka8:Ja tiež pridávam kôpor,chren,višnový a viničný list,cesnak strúčik na vrch... tiež robím aj "ruské s vodkou" sú chutné ako kvasené..a hlavné že mojim chlapom chutia.

kamila

20. 7. 2014 19:41

já mám podobnej resept,akorát ho mám psanej na lžičky a je fakt dobrej:-)

Majka8

17. 7. 2014 00:12

casino:Jj i já přidávám mrkev,kopr,křen cibule musí být.Před rokem jsem dala do pár sklenic jen stroužky česneku,letos zopakuju,fakt dobré.

Danca Danca

16. 7. 2014 13:27

Už pár let nesterilizuji : http://www.toprecepty.cz/recept/35036-krupave-okur.... Okurky jsou křupavé a nikdy se mi ani jedna sklenice nezkazila;-).
Lák může být dobrý, asi ho s tím cukrem taky vyzkouším, ale pro mne bez hřebíčku, ten mi v okurkách nechutná..to je ovšem individuální záležitost, v žádném případě to není kritika!!!;-):-):-K

marketaC

16. 7. 2014 13:18

Přidala jsem foto po sterilaci, vždy změní barvu.

casino casino

16. 7. 2014 12:37

Severinka: 16.07.2014 09:54:27
Mně po sterilaci taky zesvětlají... Ale v mém případě je to třeba tím:-D:-D:-D že do sklenic přihodím ještě pár měsíčků cibule, přiměřeně koprového býlí, pár koleček mrkve a především křenový kořen - také na kolečka:yes:

Severinka Severinka

16. 7. 2014 12:23

Já to mám takto 3,8 l vody, a 1 litr octa , 160 g soli a 300g cukru, a z této dávky já udělám 20 velkých skleniček;-);-);-), ale často mě i zbyde a v chladnu vydrží zase pro další zavařování;-);-)do tohoto nálevu zavařuji i papriky a loni i cukety;-);-);-)

A.Šebek

16. 7. 2014 10:59

Dobrý den,
na kolik kg okurek je popisovaná dávka nálevu? 3l vody, 0,75 l octa..atd.
Dík za odpověď. A.Š

Severinka Severinka

16. 7. 2014 09:54

Tento lák taky již léta vařím;-);-);-)akorát to koření dávám na dno sklenice ;-);-);-);-)Ve svých receptech ho mám jako "znojemské okurky", je opravdu výborný:-p:-p:yes::yes::-D Zajímalo by mě, jestli po sterilaci máš ty okurky takhle krásně zelené:-?:-?:-?, mě vždy zesvětlají:-D:-D:-D

Majka8

16. 7. 2014 01:02

Nálev je podobný jako koupená krabička Bzeneckýho nálevu,tam je ještě celá skořice,je výborný a tento si tisknu,protože ne vždy je k sehnání.Už mám taky pár sklenic z vlastní úrody zavařeno,chjo,další dorůstají,takže o víkendu se rozhodně nudit nebudu;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

15. 7. 2014 21:51

No, když nezkusím, nebudu asi vědět, jaký je :-)

marketaC

15. 7. 2014 20:39

maris:

spagetka: Diky za opravu, mě to taky rozesmálo. :-))

jarda Kadic jarda Kadic

15. 7. 2014 18:22

Láků na okurky i třeba houby mám víc,tak si přidáme i tento:yes:

spagetka spagetka

15. 7. 2014 18:15

maris: ale jasně, já jen děkuju za upozornění, já to zas prostě neviděla, takhle si ale představuju spolupráci :yes::yes::yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: lák na okurky okurkový lák lák na houby výborný lák na okurky znojemský výborný lák na okurky recept na lák na okurky lak na okurky recept recept lak na okurky nálev na okurky nejlepsi lak na okurky lák do okurek lák na okurky na jednu sklenici okurkový nálev lák na okurky do jedné sklenice dobrý lák na okurky lak na okurky bez zavařování lák na okurky do sklenice sterilace okurek lák z okurek láky na okurky

Suroviny: voda, ocet, sůl, cukr, semínka hořčičná, pepř, koření nové koření, koření hřebíček, bobkový list

TopRecepty.cz

Lák na okurky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MmX3