Perníčky recept
Perníčky patří mezi oblíbené cukroví. Po upečení se dají zdobit bílou nebo barevnou polevou.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 kávová lžička koření – perníkové
- 3 ks vajíčka
- 2 polévkové lžíce pravé kakao
- ¼ kg moučkový cukr
- 6 polévkových lžic med – lesní
- 1 sáček kypřicí prášek do perníku
- 0,6 kg mouka – hladká
- 0,2 kg čerstvé máslo
Způsob přípravy
Do velké mísy si nandáme všechny sypké suroviny. Promícháme.
Vyklepneme celá vajíčka. Zapracujeme čerstvé máslo. Osladíme medem. Rukama důkladně prohněteme. Těsto zabalíme do frisch fólie a uložíme do chladničky.
Potom těsto rozválíme na silikonovém vále. Vykrojíme požadované tvary a položíme je na plech, vyložený pečícím papírem.
Potřeme je vyšlehaným vajíčkem a dáme zhruba na čtvrt hodiny péci do trouby.