Grilovaná zelenina recept
Období hlavní sklizně zeleniny je v plném proudu, je proto více než vhodné si udělat skvělé jídlo, které můžete použít jako samostatnou lahůdku, nebo jako přílohu k masu. I zarytí odpůrci zeleniny zjihnou, když jim předložíte voňavé kousky zeleniny s olivovým olejem a kořením. Že je zelenina nuda? To ani náhodou! Barevné kombinace, chuťové variace, prostě útok na vaše smysly a chuťové buňky může začít!
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 červené papriky
- 2 zelené papriky
- 2 žluté papriky
- půl kila žampionů
- 3 měkké menší cukety
- 2 menší lilky
- 2 kukuřice
- půl kila chřestu
- 10 – 15 ks cherry rajčat
- 2 cibule
- olivový olej
- mořská sůl, pepř, popřípadě koření na zeleninu
Způsob přípravy
Omytou zeleninu nakrájejte – papriky zbavte semínek a pokrájejte je na větší kousky, žampiony na půlky, cibule na osminy, cukety a lilky na širší plátky.
Vložte na gril – pokud se vám vejde, pak přímo na mřížku. Máte obavy, že vám kousky propadnou? Sáhněte po grilovacím tácku.
Zeleninu opékejte po obou stranách doměkka. Poté potřete olivovým olejem a osolte, můžete přidat i koření. Nechejte ještě chvíli na grilu.
Servírujte. Dobrou chuť!