Nálev na okurky recept
Blíží se sezóna zavařování. Bez nakládaných okurek si některá jídla ani nedovedeme představit. Bramborový salát, řízek s kaší a okurkou, obložené chlebíčky aj. Dnes si připravíme rychlý nálev na okurky.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1/4 ks kuchyňská cibule
- 1 polévková lžíce cukr např. krupice
- 2 snítky kopr
- 2 kuličky nové koření
- 3 plátky pěkná mrkev
- 5 cl ocet
- 1 kávová lžička sůl
- 2 ks sacharin
- 5 kuliček černý pepř - celý
- okurky - nakládačky
Způsob přípravy
Na zahradě si natrháme okurky. Zbavíme nečistot a důkladně opláchneme ve vodě.
Umyjeme si sklenici.(nálev 0,7 l)
Omytou a rozkrájenou (cibuli, kopr, mrkev) zeleninu vložíme do sklenice. Přidáme koření, sůl a další ingredience.
Pěkně naskládáme okurky. Nakonec vlijeme vodu.
Na sklenici nandáme víčko.(zavíčkujeme) A můžeme začít zavařovat.
Až budou hotové, opatrně vyndáme sklenici a necháme vychladnout. Popíšeme sklenici (nebo víčko) a uložíme do sklepa.