Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapie v oleji (dle mé tchyně)

Kapie jsou výborné zasyrova, ale dobře zavařené jsou neskutečně lahodné. Navíc mají v kuchyni mnoho variant využití. Na chlebíčky, do salátů, do aspikových misek. A ještě na mnoho dalších možností upotřebení je využijete, pokud je zavaříte.

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

8. 3. 2021 20:13

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie12 928 kJ / 3 090 kcal
Bílkoviny45,50 g
Tuky164,00 g
Vláknina56,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 194 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy330,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Kouzlem tohoto receptu je, že papriku vejdete v neuvěřitelném množství do jedné skleničky. Vklouzne tam sama, je měkká a krásně ohebná a nemusíte ji tam ukládat syrovou a neohebnou. Ušetříte sklenice, čas a pracné vkládání paprik do sklenic. Použijte gumové rukavice, vše pálí a klouže. Šetříte místo a 4 sklenice stačí pro běžnou roční spotřebu kapie.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Alzbetina Prk.

10. 3. 2021 12:08

Dělám je tak, že kapie zaliju normálním nálevem na okurky z bzeneckého octa a do každé skleničky přidám menší lžíci oleje. Pak steriluji. Sterilace se mi zdá mnohem lepší řešení, než používat Deko, které obsahuje jedovatou kyselinu benzoovou v docela vysoké koncentraci (4,5%). Výsledkem je sladkokyselá kapie, výborně se hodící do salátu a budapešťské pomazánky

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

10. 3. 2021 07:25

Tonja: Já bych, ty z obchodu vynechala, nemají tu zralost, pro dobrou vůni a chuť. Sterilovat na 10 minut na 90 stupňů, jen kvůli jistotě, když není studený sklep, to také můžeš. Kapie se nerozvaří.

Tonja

10. 3. 2021 01:19

Líbí se mi na tomto receptu, že se nemusí sklenice s paprikami následně sterilovat. A líbí se mi, že je tento způsob po mnoho let v praxi ověřený. Díky, Veroniko.
Až sklidíme letošní úrodu a papriky naložíme, ozvu se. Pokud by někde byly kapie za přijatelnou cenu v obchodě, vyzkouším recept dříve. Kapie jsou ale v obchodech dost drahé.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: kapie, voda, ocet, cukr krystal, olej, zelenina

TopRecepty.cz

Kapie v oleji (dle mé tchyně)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oG2z