Irská káva
Káva patří mezi nejoblíbenější nápoje na světě. Začít den bez šálku tohoto horkého nápoje si někteří lidé neumí ani předs...
Dvakrát smažené kuře se Sriracha
Dvakrát smažené kuře se Sriracha je krásně křupavé a voní exotickým kořením. Pikantní a skvělé jídlo. Papriku, koření ...
Opečené brambory se sázenými vejci
Opečené brambory se sázenými vejci, jednoduché a snadné jídlo. A chutná většinou každému. Skvělá večeře, nebo i oběd, a k...
Jablková omáčka
Jablková omáčka, nebo chcete-li jablečná omáčka je sice v našich krajích netradiční, ale rozhodně zklamaní nebudete. Rece...
Parmezánové chuťovky
Parmezánové chuťovky jsou přesně tím pravým pohoštěním pro ty, kdo upřednostňují zdravé jídlo. Jsou nejen zdravé, ale jso...
Francouzský recept na zapečený sýr
Původní francouzská receptura pracovala s originálním francouzským sýrem s bílou plísní na povrchu o hmotnosti 450 g. Sýr...
Pečené vepřové plátky v marinádě
Pečené vepřové plátky v marinádě můžeme podávat třeba s bramborovou kaší. Budou ale výborné i s hranolky nebo s čerstvý...
Smažené rýžové nudle s vejci
Smažené rýžové nudle s vejci jsou takovou rychlou večeří, když zrovna spěcháte. Jsou vhodné i pro toho, kdo nesnáší lepek...
Pikantní kuřecí řízečky s brokolicí
Pikantní kuřecí řízečky s brokolicí jsou jemné a delikátní a hotové za pár minut. Jejich příprava je velmi jednoduchá, zv...
Palačinky s jahodami
Palačinky s jahodami si mohou dopřát i diabetici. Čerstvé jahody budou nejlepší, ale pokud máte doma dia jahodový kompot,...
Rybí polévka
Rybí polévka je součástí tradiční vánoční večeře téměř v každé české domácnosti. Má různé varianty, ale základní ingredie...
Pečené zelí s česnekovým máslem
Pečené zelí s česnekovým máslem je výborná příloha k pečeným nebo grilovaným masům. Zelí zase trochu jinak....
Vepřové kotlety se zelenou hořčicí
Vepřové kotlety se zelenou hořčicí budou skvěle chutnat hlavně díky výjimečně pikantní chuti hořčice. Tato exotická bylin...
Meruňkový koláč
Meruňkový koláč je prostě klasika, která nikdy nezklame. Hodí se jako zákusek ke kávě po obědě i jako sladká snídaně. A j...
Jablečná omáčka
Jablečná omáčka bude výtečná třeba k vepřové pečeni. Můžeme ji podávat teplou i studenou. Protože víme, jak jsou jablka z...
Rychlé a snadné špagety Bolognese
Rychlé a snadné špagety Bolognese připravené s pomocí hotově koupené rajčatové omáčky připravíte opravdu za pár chvil. Js...
Hořčičný dip
Hořčičný dip je velmi dobrá náhrada za obyčejnou hořčici. Není tak agresivní a hodí se ke všem masům ať už na grilu nebo ...
Mrkvový krém s kuřecím masem
Mrkvový krém s kuřecím masem chutná báječně. Když k němu přidáte čerstvé pečivo, máte lehkou večeři....
Foagra
Foagra, neboli Foie Gras, jsou pochoutkou připravenou z jater vodních ptáků, nejčastěji hus a kachen. Přílohou k této d...
Špenátová polévka
K jaru se tato polévka svou barvou hodí úplně dokonale. Špenát obsahuje řadu pro tělo důležitých složek, které organismus...
Bramborový salát s treskou
Bramborový salát s jogurtovou či majonézovou zálivkou je klasika, která zejména o Vánocích nesmí chybět na sváteční stole...
Tvarohová bábovka
U bábovky bývá ten problém, že je suchá a strávníky při konzumaci lehce dusí. To však není případ této tvarohové varianty...
Smažený patison
Smažený patison znali už i naše babičky. Tato tykev se totiž pěstovala v téměř každé zahrádce.Dnes ho běžně koupíme na tr...
Rybí polévka bujabéza
Vyzkoušejte tuto tradiční francouzskou rybí polévku s vůní pomeranče. Tato tradiční vánoční polévka bude dominovat vaší š...
Králík na česneku se slaninou
Králík na česneku se slaninou je jemné křehké maso ve šťavnaté omáčce. Přílohou může být dušená zelenina, knedlík, bramb...