Vepřové kotlety se zelenou hořčicí recept
Vepřové kotlety se zelenou hořčicí budou skvěle chutnat hlavně díky výjimečně pikantní chuti hořčice. Tato exotická bylinka obsahuje hodně vápníku i jiné našemu zdraví prospěšné látky.
Ingredience receptu
- 4 vepřové kotlety
- 1 lžíce celozrnné dijonské hořčice
- 1 svazek zelené hořčice Komatsuna
- 3 lžíce olivového oleje
- 1/4 hrnku bílého vinného octa
- 2 lžičky medu
- mletý černý pepř
- sůl
- 2 lžičky cukru
- 1 středně velká cibule
- 2 lžičky hořčičných semínek
Způsob přípravy
Vepřové kotlety se zelenou hořčicí budou skvěle chutnat hlavně díky výjimečně pikantní chuti hořčice. Tato exotická bylinka obsahuje hodně vápníku i jiné našemu zdraví prospěšné látky. Hořčičná semínka a nakrájenou cibuli nasypeme do misky. V malé pánvičce přivedeme k varu 2 lžíce vody s octem a v ní rozpustíme cukr, špetku soli. Pak horký nálev nalijeme na hořčičná semínka a cibuli v misce, misku přikryjeme folií a odložíme stranou. Vepřové kotlety z obou stran naklepeme, osolíme a opepříme.Ve větší pánvi je pak na olivovém oleji smažíme asi 3 minuty po každé straně dohněda.
Hotové kotlety odložíme na talíř. Do pánve po kotletách přidáme med, hořčici, trochu octa a vody.Povaříme asi 1 minutu až se kapalina trochu zredukuje. Podle chuti omáčku ještě dochutíme solí a pepřem. Zelenou hořčici zbavíme tuhých částí a lístky natrháme do misky. Přelijeme je horkou omáčkou a promícháme. Z misky s cibulí a hořčičnými semínky slijeme všechnu tekutinu. Vepřové kotlety servírujeme obložené cibulkou a hořčičnými semínky a přidáme k nim salát ze zelené hořčice.