Jablková omáčka recept
Lukáš Svítil
Jablková omáčka, nebo chcete-li jablečná omáčka je sice v našich krajích netradiční, ale rozhodně zklamaní nebudete. Recept je skvělý k pečenému masu.
Ingredience receptu
- 35 dkg nakyslých jablek
- 2 dl bílého vína
- citronová kůra a šťáva
- 4 dkg másla
- 5 dkg hladké mouky
- 1/2 litru hovězího vývaru
- sůl
- cukr
Způsob přípravy
Očištěná, nakrájená jablka podlijeme vínem, přidáme citronovou kůru, udusíme doměkka a prolisujeme. Z másla a mouky upražíme světlou jíšku, zalijeme hovězím vývarem a dobře povaříme.
Přidáme prolisovaná jablka, sůl, podle chuti cukr a citronovou šťávu. Omáčku podáváme k pečenému masu.
Další recepty na Jablková omáčka.
Hledat podobné recepty na internetu jako Jablková omáčka