Rybí polévka bujabéza recept

Adéla S.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření20 minPočet porcí8 porcí

Vyzkoušejte tuto tradiční francouzskou rybí polévku s vůní pomeranče. Tato tradiční vánoční polévka bude dominovat vaší štědrovečerní tabuli.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • celkem 2,5 kg filetů z různých mořských ryb (můžou být zmražené)
  • 250 g mražených krevet
  • 1–2 pokrájené cibule
  • 1 pórek
  • 4 stroužky česneku
  • 3–4 rajčata
  • bulvu fenyklu nebo kedlubnu a několik semínek fenyklu
  • bobkový list
  • kůru z jednoho pomeranče
  • 3–4 vlákna šafránu (v nouzi lze nahradit asi 1/2 lžičkou mleté kurkumy)
  • 100 ml olivového oleje
  • 100 ml bílého vína
  • sůl a pepř na dochucení
  • lístky fenyklu a tymián na ozdobu
  • K podávání:
  • 1 bagetu
  • 100 g másla rozetřeného se 2 stroužky česneku a trochou soli


Způsob přípravy

Připravte si větší hrnec a vložte do něj ryby a zalijte je třemi litry vody. Vodu uveďte k varu a zhruba pět minut vařte. Na pánvi si osmahněte na jemno nakrájenou zeleninu. Po pěti minutách ji spolu s kořením a většinou pomerančové kůry přidejte do polévky. Stáhněte plamen a čtvrt hodiny vařte. Pět minut před koncem vsypte krevety a vlijte víno.

Rybu z polévky vyjměte a rozdělte na menší kousky a vraťte do polévky. Ozdobte jemně nakrájenou nebo strouhanou bio pomerančovou kůrou a několika lístky bylinek.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Rybí polévka bujabéza recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Rybí polévka bujabéza.
Nebo hledejte podobné podle části názvu rybí polévka bujabéza .
Hledat podobné recepty na internetu jako Rybí polévka bujabéza


×