Meruňkový koláč recept
Meruňkový koláč je prostě klasika, která nikdy nezklame. Hodí se jako zákusek ke kávě po obědě i jako sladká snídaně.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 kg meruněk
- 3 hrnky polohrubé mouky
- 3/4 sáčku kypřicího prášku do pečiva
- 1 hrnek cukru krystal
- 1 vejce
- 1 lžíce nastrouhané citronové kůry
- 1 hrnek mléka
- 1 hrnek oleje
- 1/2 hrnku mandlových lupínků
Způsob přípravy
Meruňkový koláč je prostě klasika, která nikdy nezklame. Hodí se jako zákusek ke kávě po obědě i jako sladká snídaně. A jeho výroba nění nic složitého. V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, cukr a citronovou kůru. Poté přilijeme mléko, přidáme olej, vejce a vymíchejte husté těsto. Troubu předehřejeme na 180 ºC.
Do pekáče vložíme pečicí papír, na který nalijeme těsto a poklademe ho vypeckovanými půlkami meruněk. Meruňky skládáme těsně vedle sebe slupkou dolů do středu pakáče. Po obvodu povrh posypeme mandlovými lupínky. Pečeme cca 35 minut. Špejlí, ale raději před vytažením z trouby, zkusíme zda je těsto hotové.